Składniki
6 łyżek
8 sztuk
6 sztuk
100 gramów
2 łyżeczki
1.75 litra
4 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj drobno posiekany czosnek, pokrojony w kostkę chleb i pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo. Wszystko lekko przyrumień.
Krok 2
Wsyp paprykę w proszku i wlej wodę, a gdy się zagotuje, przykryj garnek i trzymaj na małym ogniu kilkanaście minut.
Krok 3
Posól zupę do smaku, przelej do żaroodpornych misek lub talerzy i wbij do każdej porcji jajko.
Krok 4
Włóż naczynia do gorącego piekarnika i zapiekaj kilka minut do ścięcia się białek. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej