
Składniki
6 łyżek
8 sztuk
6 sztuk
100 gramów
2 łyżeczki
1.75 litra
4 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj drobno posiekany czosnek, pokrojony w kostkę chleb i pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo. Wszystko lekko przyrumień.

Krok 2
Wsyp paprykę w proszku i wlej wodę, a gdy się zagotuje, przykryj garnek i trzymaj na małym ogniu kilkanaście minut.

Krok 3
Posól zupę do smaku, przelej do żaroodpornych misek lub talerzy i wbij do każdej porcji jajko.

Krok 4
Włóż naczynia do gorącego piekarnika i zapiekaj kilka minut do ścięcia się białek. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej