Hiszpańska zupa czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa czosnkowa

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

41

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

291 osób wydrukowało

Pobierz pdf

810 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

8 sztuk

6 sztuk

100 gramów

2 łyżeczki

1.75 litra

4 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj drobno posiekany czosnek, pokrojony w kostkę chleb i pokrojoną w kostkę kiełbasę chorizo. Wszystko lekko przyrumień.

Hiszpańska zupa czosnkowa - Krok 1

Krok 2

Wsyp paprykę w proszku i wlej wodę, a gdy się zagotuje, przykryj garnek i trzymaj na małym ogniu kilkanaście minut.

Hiszpańska zupa czosnkowa - Krok 2

Krok 3

Posól zupę do smaku, przelej do żaroodpornych misek lub talerzy i wbij do każdej porcji jajko.

Hiszpańska zupa czosnkowa - Krok 3

Krok 4

Włóż naczynia do gorącego piekarnika i zapiekaj kilka minut do ścięcia się białek. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję posiekaną natką pietruszki.

Hiszpańska zupa czosnkowa - Krok 4
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Józef Grajewski

    Józef Grajewski , 31.05.2018

    pychta polecam smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz polski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej