Fabada Asturiana video przepis - zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada Asturiana - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

282 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

661 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

800 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę oczyść z kości (zachowaj do gotowania) i pokrój na duże kawałki. Kiełbasę i boczek pokrój w grube plastry. Cebule przekrój na 8 części, a czosnek drobno pokrój.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W żeliwnym garnku o grubym dnie nastaw fasolę z mięsem i kością z golonki, dodaj liście laurowe Knorr i gotuj pod przykryciem ok. 60 min.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż boczek, chorizo i cebulę, przełóż do garnka z fasolą, dodaj szafran, słodką paprykę Knorr i pokrojony czosnek. Zalej szklanką wody i gotuj 30 minut, aż mięso i fasola zaczną się rozpadać.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 3

Krok 4

W piekarniku upiecz kaszankę, pokrój ją w plasterki i podawaj razem z fabadą.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak dania, możesz dodać do niego papryczkę chili.

1

Opinie o przepisie

  • Torka Dorka

    Torka Dorka , 15.03.2018

    ładnie wygląda a jak smakuje?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fabada Asturiana - VIDEOFabada Asturiana - VIDEO

Golonkę oczyść z kości (zachowaj do gotowania) i pokrój na duże kawałki. Kiełbasę i boczek pokrój w grube plastry. Cebule przekrój na 8 części, a czosnek drobno pokrój.