Golonka Qingdao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka Qingdao

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżeczek

0.5 szklanki

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opal dookoła palnikiem. Następnie ponacinaj skórę nożem.

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, rozdrobnioną marchewkę i selera.

Krok 3

Jak warzywa się zrumienią wlej litr wody.

Krok 4

Dodaj teraz imbir, cukier, sos sojowy, wódkę, oraz Marynatę Knorr. Mieszankę zagotuj i odstaw aby ostygłą.

Krok 5

Letnim płynem zalej golonki tak aby płyn przykrył mięso. Odstaw na 24h.

Krok 6

Po tym czasie odlej część zalewy aby sięgała do połowy wysokości mięsa i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. Podawaj z powstałym sosem i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej