Golonka Qingdao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka Qingdao

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżeczek

0.5 szklanki

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opal dookoła palnikiem. Następnie ponacinaj skórę nożem.

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, rozdrobnioną marchewkę i selera.

Krok 3

Jak warzywa się zrumienią wlej litr wody.

Krok 4

Dodaj teraz imbir, cukier, sos sojowy, wódkę, oraz Marynatę Knorr. Mieszankę zagotuj i odstaw aby ostygłą.

Krok 5

Letnim płynem zalej golonki tak aby płyn przykrył mięso. Odstaw na 24h.

Krok 6

Po tym czasie odlej część zalewy aby sięgała do połowy wysokości mięsa i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. Podawaj z powstałym sosem i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej