Golonka Qingdao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka Qingdao

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżeczek

0.5 szklanki

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opal dookoła palnikiem. Następnie ponacinaj skórę nożem.

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, rozdrobnioną marchewkę i selera.

Krok 3

Jak warzywa się zrumienią wlej litr wody.

Krok 4

Dodaj teraz imbir, cukier, sos sojowy, wódkę, oraz Marynatę Knorr. Mieszankę zagotuj i odstaw aby ostygłą.

Krok 5

Letnim płynem zalej golonki tak aby płyn przykrył mięso. Odstaw na 24h.

Krok 6

Po tym czasie odlej część zalewy aby sięgała do połowy wysokości mięsa i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. Podawaj z powstałym sosem i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej