
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
5 łyżeczek
0.5 szklanki
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki opal dookoła palnikiem. Następnie ponacinaj skórę nożem.
Krok 2
W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, rozdrobnioną marchewkę i selera.
Krok 3
Jak warzywa się zrumienią wlej litr wody.
Krok 4
Dodaj teraz imbir, cukier, sos sojowy, wódkę, oraz Marynatę Knorr. Mieszankę zagotuj i odstaw aby ostygłą.
Krok 5
Letnim płynem zalej golonki tak aby płyn przykrył mięso. Odstaw na 24h.
Krok 6
Po tym czasie odlej część zalewy aby sięgała do połowy wysokości mięsa i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. Podawaj z powstałym sosem i ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej