Golonka Qingdao

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżeczek

0.5 szklanki

0.3 szklanki

0

0

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opal dookoła palnikiem. Następnie ponacinaj skórę nożem.

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, rozdrobnioną marchewkę i selera.

Krok 3

Jak warzywa się zrumienią wlej litr wody.

Krok 4

Dodaj teraz imbir, cukier, sos sojowy, wódkę, oraz Marynatę Knorr. Mieszankę zagotuj i odstaw aby ostygłą.

Krok 5

Letnim płynem zalej golonki tak aby płyn przykrył mięso. Odstaw na 24h.

Krok 6

Po tym czasie odlej część zalewy aby sięgała do połowy wysokości mięsa i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. Podawaj z powstałym sosem i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej