Golonka Qingdao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka Qingdao

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżeczek

0.5 szklanki

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki opal dookoła palnikiem. Następnie ponacinaj skórę nożem.

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, rozdrobnioną marchewkę i selera.

Krok 3

Jak warzywa się zrumienią wlej litr wody.

Krok 4

Dodaj teraz imbir, cukier, sos sojowy, wódkę, oraz Marynatę Knorr. Mieszankę zagotuj i odstaw aby ostygłą.

Krok 5

Letnim płynem zalej golonki tak aby płyn przykrył mięso. Odstaw na 24h.

Krok 6

Po tym czasie odlej część zalewy aby sięgała do połowy wysokości mięsa i piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. Podawaj z powstałym sosem i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka Qingdao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z avocado
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej