
Składniki
1 sztuka
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
400 gramów
5 gramów
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
6 sztuk
null
6 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.
Krok 2
Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.
Krok 3
Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.
Krok 5
Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej