Golonka faszerowana grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka faszerowana grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 ziaren

6 sztuk

1 szczypta

400 gramów

5 gramów

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

6 sztuk

null

6 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.

Krok 2

Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.

Krok 3

Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.

Krok 5

Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Śledzie po tatarsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej