
Składniki
1 sztuka
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
400 gramów
5 gramów
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
6 sztuk
null
6 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.
Krok 2
Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.
Krok 3
Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.
Krok 5
Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej