Golonka faszerowana grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka faszerowana grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 ziaren

6 sztuk

1 szczypta

400 gramów

5 gramów

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

6 sztuk

null

6 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.

Krok 2

Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.

Krok 3

Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.

Krok 5

Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej