Składniki
1 sztuka
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
400 gramów
5 gramów
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
6 sztuk
null
6 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.
Krok 2
Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.
Krok 3
Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.
Krok 5
Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej