Składniki
1 sztuka
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
400 gramów
5 gramów
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
6 sztuk
null
6 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.
Krok 2
Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.
Krok 3
Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.
Krok 5
Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej