Golonka faszerowana grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka faszerowana grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 ziaren

6 sztuk

1 szczypta

400 gramów

5 gramów

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

6 sztuk

null

6 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj golonkę saletrą, a następnie gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i soli.

Krok 2

Przygotuj farsz: posiekaj czosnek, cebulę i pomidory, po czym usmaż na maśle*.

Krok 3

Gdy farsz wystygnie, dodaj surowe jajko i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Z ugotowanych ciepłych golonek wyjmij kości i w ich miejsce włóż farsz.

Krok 5

Całość upiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka faszerowana grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej