
Składniki
1 sztuka
null szczypt
null
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonkę włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
Krok 2
Golonkę po lekkim schłodzeniu oddziel od kości i pokrój w plastry.
Krok 4
Zalej szklanką wywaru, powstałego po gotowaniu golonki. Duś pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ziemniakami.
Krok 3
Włóż dogarnka, a następnie zalej sosem pomidorowym. Pokrój cebulę i, wraz z przyprawami, dodaj ją do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej