Golonka pomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka pomorska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Golonkę po lekkim schłodzeniu oddziel od kości i pokrój w plastry.

Krok 4

Zalej szklanką wywaru, powstałego po gotowaniu golonki. Duś pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ziemniakami.

Krok 3

Włóż dogarnka, a następnie zalej sosem pomidorowym. Pokrój cebulę i, wraz z przyprawami, dodaj ją do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej