Golonka pomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka pomorska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Golonkę po lekkim schłodzeniu oddziel od kości i pokrój w plastry.

Krok 4

Zalej szklanką wywaru, powstałego po gotowaniu golonki. Duś pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ziemniakami.

Krok 3

Włóż dogarnka, a następnie zalej sosem pomidorowym. Pokrój cebulę i, wraz z przyprawami, dodaj ją do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej