Golonka pomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka pomorska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Golonkę po lekkim schłodzeniu oddziel od kości i pokrój w plastry.

Krok 4

Zalej szklanką wywaru, powstałego po gotowaniu golonki. Duś pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ziemniakami.

Krok 3

Włóż dogarnka, a następnie zalej sosem pomidorowym. Pokrój cebulę i, wraz z przyprawami, dodaj ją do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej