
Składniki
1 sztuka
null szczypt
null
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonkę włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
Krok 2
Golonkę po lekkim schłodzeniu oddziel od kości i pokrój w plastry.
Krok 4
Zalej szklanką wywaru, powstałego po gotowaniu golonki. Duś pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ziemniakami.
Krok 3
Włóż dogarnka, a następnie zalej sosem pomidorowym. Pokrój cebulę i, wraz z przyprawami, dodaj ją do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej