Ziemniaczana patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana patelnia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry.

Ziemniaczana patelnia - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki.

Ziemniaczana patelnia - Krok 2

Krok 3

Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto.

Ziemniaczana patelnia - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Ziemniaczana patelnia - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos mięsny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaczana patelniaZiemniaczana patelnia

Dziś na obiad ziemniaczana patelnia, czyli prawdziwie swojskie smaki podsmażanych bulw i kiełbasy. Jest to jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Z wczorajszego obiadu zostały ci ugotowane w całości ziemniaki, a w lodówce kawałek kiełbasy? Przyrządź z nich niezwykle aromatyczne i pełne smaku danie obiadowe lub kolacyjne. By je zrobić, na patelni podsmaż grube plastry ziemniaków, aż zyskają piękny, złocisty kolor. Następnie dodaj kawałki papryki oraz kiełbasę. Jeżeli chcesz, żeby twoje danie nie tylko smakowało, ale wyglądało zniewalająco, użyj trzech rodzajów papryki: czerwoną, żółtą oraz zieloną. Oryginalny posmak powstałej kompozycji nada dodatkowo por. Całość dopraw do smaku. Możesz to zrobić dodając na patelnię rozkruszoną kostkę Knorr o smaku smażonej cebulki – pasuje idealnie. Spróbujesz?