
Składniki
600 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry.

Krok 2
Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki.

Krok 3
Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto.

Krok 4
Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaczana patelnia
Dziś na obiad ziemniaczana patelnia, czyli prawdziwie swojskie smaki podsmażanych bulw i kiełbasy. Jest to jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Z wczorajszego obiadu zostały ci ugotowane w całości ziemniaki, a w lodówce kawałek kiełbasy? Przyrządź z nich niezwykle aromatyczne i pełne smaku danie obiadowe lub kolacyjne. By je zrobić, na patelni podsmaż grube plastry ziemniaków, aż zyskają piękny, złocisty kolor. Następnie dodaj kawałki papryki oraz kiełbasę. Jeżeli chcesz, żeby twoje danie nie tylko smakowało, ale wyglądało zniewalająco, użyj trzech rodzajów papryki: czerwoną, żółtą oraz zieloną. Oryginalny posmak powstałej kompozycji nada dodatkowo por. Całość dopraw do smaku. Możesz to zrobić dodając na patelnię rozkruszoną kostkę Knorr o smaku smażonej cebulki – pasuje idealnie. Spróbujesz?