Składniki
600 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki.
Krok 3
Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto.
Krok 4
Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaczana patelnia
Dziś na obiad ziemniaczana patelnia, czyli prawdziwie swojskie smaki podsmażanych bulw i kiełbasy. Jest to jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Z wczorajszego obiadu zostały ci ugotowane w całości ziemniaki, a w lodówce kawałek kiełbasy? Przyrządź z nich niezwykle aromatyczne i pełne smaku danie obiadowe lub kolacyjne. By je zrobić, na patelni podsmaż grube plastry ziemniaków, aż zyskają piękny, złocisty kolor. Następnie dodaj kawałki papryki oraz kiełbasę. Jeżeli chcesz, żeby twoje danie nie tylko smakowało, ale wyglądało zniewalająco, użyj trzech rodzajów papryki: czerwoną, żółtą oraz zieloną. Oryginalny posmak powstałej kompozycji nada dodatkowo por. Całość dopraw do smaku. Możesz to zrobić dodając na patelnię rozkruszoną kostkę Knorr o smaku smażonej cebulki – pasuje idealnie. Spróbujesz?