Ziemniaczana patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana patelnia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry.

Ziemniaczana patelnia - Krok 1

Krok 2

Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki.

Ziemniaczana patelnia - Krok 2

Krok 3

Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto.

Ziemniaczana patelnia - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Ziemniaczana patelnia - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana patelnia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sashimi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaczana patelniaZiemniaczana patelnia

Dziś na obiad ziemniaczana patelnia, czyli prawdziwie swojskie smaki podsmażanych bulw i kiełbasy. Jest to jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Z wczorajszego obiadu zostały ci ugotowane w całości ziemniaki, a w lodówce kawałek kiełbasy? Przyrządź z nich niezwykle aromatyczne i pełne smaku danie obiadowe lub kolacyjne. By je zrobić, na patelni podsmaż grube plastry ziemniaków, aż zyskają piękny, złocisty kolor. Następnie dodaj kawałki papryki oraz kiełbasę. Jeżeli chcesz, żeby twoje danie nie tylko smakowało, ale wyglądało zniewalająco, użyj trzech rodzajów papryki: czerwoną, żółtą oraz zieloną. Oryginalny posmak powstałej kompozycji nada dodatkowo por. Całość dopraw do smaku. Możesz to zrobić dodając na patelnię rozkruszoną kostkę Knorr o smaku smażonej cebulki – pasuje idealnie. Spróbujesz?