Sola w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola w pomarańczach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jarzyny, pokrój w plastry i obsmaż na patelni na łyżce masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2

Obierz pomarańcze i pokrój w plastry.

Krok 3

Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr na rybę z obu stron.

Krok 4

Podsmaż solę na patelni.

Krok 5

Gotową rybę obłóż plastrami warzyw oraz pomarańczy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej