Ryba w sosie koperkowym na patelni - przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba w sosie koperkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

50 gramów

50 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę otrzyj ze skóry, z połówki wyciśnij sok. Cebule pokrój w drobną kosteczkę, posiekaj drobno koperek.

Ryba w sosie koperkowym  - Krok 1

Krok 2

Ryby natrzyj solą, pieprzem, skórką z cytryny, a następnie oprósz w mące.

Ryba w sosie koperkowym  - Krok 2

Krok 3

Filety obsmaż na patelni z obu stron do zarumienienia. Przełóż później na bok.

Ryba w sosie koperkowym  - Krok 3

Krok 4

Na tej samej patelni zeszklij cebulkę, dodaj wino i kostkę bulionową, gotuj, aż wino zredukuje się co najmniej o połowę. Dodaj wtedy śmietanę i koperek. Dodaj na powrót rybę. Wszystko razem jeszcze gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje, a ryba dojdzie w środku.

Ryba w sosie koperkowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli chcesz wersję mniej kaloryczną, przygotuj sos na bazie mleka, musisz wtedy przy smażeniu cebulki dodać trochę więcej mąki, aby sos się zagęścił. 

1

Opinie o przepisie

  • Irena

    Irena , 12.04.2024

    Ostatnio moja ulubiona wersja ryby. Ze świeżym koperkiem rewelacja.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej