Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

548 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

615 osób wydrukowało

Pobierz pdf

761 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekany koperek i wymieszaj.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 1

Krok 2

W naczyniu do zapiekania ułóż filety z ryby i polej je przygotowanym Fixem.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 2

Krok 3

Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 25 minut. Na koniec posyp po wierzchu tartą bułką i całość zapiecz przez 5 minut.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Kamila  Czarnecka

    Kamila Czarnecka , 13.02.2017

    Chyba sie pomyslili. Napewno w sosie koperkowym :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Lipska

    Anna Lipska , 06.05.2016

    jaki dodac fix spagetti 4 sery czy ryb w sosie koperkowym? bo w.przepisie jest inaczej a na zdjeciu inaczej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana w sosie koperkowym Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowania, koniecznie wypróbuj przepis na zapiekaną rybę w sosie koperkowym. Do jej przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in.: rybnych filetów, śmietany oraz tartej bułki. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez kilkanaście minut (pod koniec pieczenia wierzch ryby posyp tartą bułką). Do przygotowania dania możesz wykorzystasz zarówno filety z dorsza, jak i z morszczuka czy mintaja. Gotową rybę podawaj na codzienny obiad lub wigilijną kolację, razem z pieczonymi ziemniakami, cząstkami cytryny oraz surówką, na przykład z czerwonej kapusty, buraków lub marchewki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by rybę zapiec również z ulubionymi warzywami, m.in. porem, czerwoną i żółtą papryką oraz kalafiorem lub brokułem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyjątkowo aromatyczne i smaczne danie. Życzymy smacznego!