
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekany koperek i wymieszaj. W naczyniu do zapiekania ułóż filety z ryby i polej je przygotowanym Fixem.

Krok 2
Naczynie wstaw do nagrzanego do 170°C piekarnika i zapiekaj przez 25 minut. Na koniec posyp po wierzchu tartą bułką i całość zapiecz przez 5 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba zapiekana w sosie koperkowym
Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowania, koniecznie wypróbuj przepis na zapiekaną rybę w sosie koperkowym. Do jej przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in.: rybnych filetów, śmietany oraz tartej bułki. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez kilkanaście minut (pod koniec pieczenia wierzch ryby posyp tartą bułką). Do przygotowania dania możesz wykorzystasz zarówno filety z dorsza, jak i z morszczuka czy mintaja. Gotową rybę podawaj na codzienny obiad lub wigilijną kolację, razem z pieczonymi ziemniakami, cząstkami cytryny oraz surówką, na przykład z czerwonej kapusty, buraków lub marchewki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by rybę zapiec również z ulubionymi warzywami, m.in. porem, czerwoną i żółtą papryką oraz kalafiorem lub brokułem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyjątkowo aromatyczne i smaczne danie. Życzymy smacznego!



































