Ryba zapiekana w sosie koperkowym z piekarnika - Przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

heart
623 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

716 osób wydrukowało

Pobierz pdf

985 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekany koperek i wymieszaj. W naczyniu do zapiekania ułóż filety z ryby i polej je przygotowanym Fixem.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 1

Krok 2

Naczynie wstaw do nagrzanego do 170°C piekarnika i zapiekaj przez 25 minut. Na koniec posyp po wierzchu tartą bułką i całość zapiecz przez 5 minut.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 2
6

Opinie o przepisie

  • Grzegorz

    Grzegorz , 12.06.2021

    Przepis jest niekompletny nie pisze na ile stopni ma być piekarnik nastawiony. Ile minut trzymamy w nim rybę? Sos koperkowy jest na zdjęciu pomylony z sosem 4 sery w przepisie. Bardzo proszę poprawcie to bo źle to o Waszym serwisie świadczy.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • Justyna Kędziora

    Justyna Kędziora , 30.10.2020

    ja dodatkowo posypałam wszystko żółtym serem na koniec i dodałam pomidorki koktajlowe, wyszło pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila  Czarnecka

    Kamila Czarnecka , 13.02.2017

    Chyba sie pomyslili. Napewno w sosie koperkowym :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Lipska

    Anna Lipska , 06.05.2016

    jaki dodac fix spagetti 4 sery czy ryb w sosie koperkowym? bo w.przepisie jest inaczej a na zdjeciu inaczej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana w sosie koperkowym Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowania, koniecznie wypróbuj przepis na zapiekaną rybę w sosie koperkowym. Do jej przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in.: rybnych filetów, śmietany oraz tartej bułki. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez kilkanaście minut (pod koniec pieczenia wierzch ryby posyp tartą bułką). Do przygotowania dania możesz wykorzystasz zarówno filety z dorsza, jak i z morszczuka czy mintaja. Gotową rybę podawaj na codzienny obiad lub wigilijną kolację, razem z pieczonymi ziemniakami, cząstkami cytryny oraz surówką, na przykład z czerwonej kapusty, buraków lub marchewki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by rybę zapiec również z ulubionymi warzywami, m.in. porem, czerwoną i żółtą papryką oraz kalafiorem lub brokułem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyjątkowo aromatyczne i smaczne danie. Życzymy smacznego!