Ryba zapiekana w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

591 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

658 osób wydrukowało

Pobierz pdf

865 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekany koperek i wymieszaj. W naczyniu do zapiekania ułóż filety z ryby i polej je przygotowanym Fixem.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 1

Krok 2

Naczynie wstaw do nagrzanego do 170°C piekarnika i zapiekaj przez 25 minut. Na koniec posyp po wierzchu tartą bułką i całość zapiecz przez 5 minut.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 2
6

Opinie o przepisie

  • Grzegorz

    Grzegorz , 12.06.2021

    Przepis jest niekompletny nie pisze na ile stopni ma być piekarnik nastawiony. Ile minut trzymamy w nim rybę? Sos koperkowy jest na zdjęciu pomylony z sosem 4 sery w przepisie. Bardzo proszę poprawcie to bo źle to o Waszym serwisie świadczy.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • Justyna Kędziora

    Justyna Kędziora , 30.10.2020

    ja dodatkowo posypałam wszystko żółtym serem na koniec i dodałam pomidorki koktajlowe, wyszło pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila  Czarnecka

    Kamila Czarnecka , 13.02.2017

    Chyba sie pomyslili. Napewno w sosie koperkowym :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Lipska

    Anna Lipska , 06.05.2016

    jaki dodac fix spagetti 4 sery czy ryb w sosie koperkowym? bo w.przepisie jest inaczej a na zdjeciu inaczej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana w sosie koperkowym Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowania, koniecznie wypróbuj przepis na zapiekaną rybę w sosie koperkowym. Do jej przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in.: rybnych filetów, śmietany oraz tartej bułki. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez kilkanaście minut (pod koniec pieczenia wierzch ryby posyp tartą bułką). Do przygotowania dania możesz wykorzystasz zarówno filety z dorsza, jak i z morszczuka czy mintaja. Gotową rybę podawaj na codzienny obiad lub wigilijną kolację, razem z pieczonymi ziemniakami, cząstkami cytryny oraz surówką, na przykład z czerwonej kapusty, buraków lub marchewki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by rybę zapiec również z ulubionymi warzywami, m.in. porem, czerwoną i żółtą papryką oraz kalafiorem lub brokułem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyjątkowo aromatyczne i smaczne danie. Życzymy smacznego!