Ryba zapiekana w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

580 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

647 osób wydrukowało

Pobierz pdf

853 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekany koperek i wymieszaj. W naczyniu do zapiekania ułóż filety z ryby i polej je przygotowanym Fixem.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 1

Krok 2

Naczynie wstaw do nagrzanego do 170°C piekarnika i zapiekaj przez 25 minut. Na koniec posyp po wierzchu tartą bułką i całość zapiecz przez 5 minut.

Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - Krok 2
5

Opinie o przepisie

  • Grzegorz

    Grzegorz , 12.06.2021

    Przepis jest niekompletny nie pisze na ile stopni ma być piekarnik nastawiony. Ile minut trzymamy w nim rybę? Sos koperkowy jest na zdjęciu pomylony z sosem 4 sery w przepisie. Bardzo proszę poprawcie to bo źle to o Waszym serwisie świadczy.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Justyna Kędziora

    Justyna Kędziora , 30.10.2020

    ja dodatkowo posypałam wszystko żółtym serem na koniec i dodałam pomidorki koktajlowe, wyszło pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila  Czarnecka

    Kamila Czarnecka , 13.02.2017

    Chyba sie pomyslili. Napewno w sosie koperkowym :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Lipska

    Anna Lipska , 06.05.2016

    jaki dodac fix spagetti 4 sery czy ryb w sosie koperkowym? bo w.przepisie jest inaczej a na zdjeciu inaczej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w sosie koperkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana w sosie koperkowym Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Jeśli szukasz wigilijnego dania, które jest nie tylko smaczne, ale również proste do przygotowania, koniecznie wypróbuj przepis na zapiekaną rybę w sosie koperkowym. Do jej przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in.: rybnych filetów, śmietany oraz tartej bułki. Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej koperkowym sosem. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez kilkanaście minut (pod koniec pieczenia wierzch ryby posyp tartą bułką). Do przygotowania dania możesz wykorzystasz zarówno filety z dorsza, jak i z morszczuka czy mintaja. Gotową rybę podawaj na codzienny obiad lub wigilijną kolację, razem z pieczonymi ziemniakami, cząstkami cytryny oraz surówką, na przykład z czerwonej kapusty, buraków lub marchewki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by rybę zapiec również z ulubionymi warzywami, m.in. porem, czerwoną i żółtą papryką oraz kalafiorem lub brokułem. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyjątkowo aromatyczne i smaczne danie. Życzymy smacznego!