
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżka
50 gramów
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokroić w skośne kromki. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z pestek i drobno posiekać.
Krok 2
Pomidora wymieszać ze skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.
Krok 4
Filety anchois drobno posiekać. Cebulę pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na paski.
Krok 6
Do warzyw na patelni dodać ocet, anchois, oliwki i bazylię. przypraw pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Sałatkę podawać z pieczoną bagietką.
Krok 3
Mieszankę nałożyć na każdą kromkę i skropić oliwą. Zapiekać 10 minut w 220st.
Krok 5
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i dodaj paprykę. Duś do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej