Sałatka śródziemnomorska z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śródziemnomorska z grzankami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokroić w skośne kromki. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z pestek i drobno posiekać.

Krok 2

Pomidora wymieszać ze skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.

Krok 4

Filety anchois drobno posiekać. Cebulę pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na paski.

Krok 6

Do warzyw na patelni dodać ocet, anchois, oliwki i bazylię. przypraw pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Sałatkę podawać z pieczoną bagietką.

Krok 3

Mieszankę nałożyć na każdą kromkę i skropić oliwą. Zapiekać 10 minut w 220st.

Krok 5

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i dodaj paprykę. Duś do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej