
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżka
50 gramów
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokroić w skośne kromki. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z pestek i drobno posiekać.
Krok 2
Pomidora wymieszać ze skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.
Krok 4
Filety anchois drobno posiekać. Cebulę pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na paski.
Krok 6
Do warzyw na patelni dodać ocet, anchois, oliwki i bazylię. przypraw pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Sałatkę podawać z pieczoną bagietką.
Krok 3
Mieszankę nałożyć na każdą kromkę i skropić oliwą. Zapiekać 10 minut w 220st.
Krok 5
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i dodaj paprykę. Duś do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej