Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

13 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.

Krok 2

Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej