Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
13 dekagramów
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.
Krok 2
Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej