Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

13 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.

Krok 2

Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kiełbaski w cieście
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej