Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

13 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.

Krok 2

Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej