Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

13 dekagramów

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.

Krok 1

Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 1

Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej