Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

13 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.

Krok 2

Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej