Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
13 dekagramów
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.
Krok 2
Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej