
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 2
Ser oraz paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3
Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4
Ser, paprykę, kukurydzę oraz sałatę przełóż do salaterki. Polej sosem i posyp grzankami, po czym podawaj sałatkę.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kukurydzą
Sałatka z kukurydzą to sprawdzony i prosty przepis na danie, które wykonasz szybko i niedrogo. Będzie pięknie prezentowało się na szwedzkim stole, ale równie dobrze możesz zabrać ją do pracy na lunch. Idealnie skomponowane warzywa sprawią też, że każda impreza, na której je podasz, będzie twoim kulinarnym sukcesem. Do wykonania sałatki potrzebujesz dosłownie kilka składników, z których każdy bez problemu kupisz w najbliższym warzywniaku. Podstawą w tej sałatce jest sałata lub sałatowy miks, w którym znajdzie się roszponka lub rukola. Jeśli chcesz, by sałatka wyglądała bardziej odświętnie, wybierz bardziej wyszukane gatunki sałat – strzępioną lub włoską. Nie krój ich nożem, a potargaj palcami na mniejsze kawałki. Idealnym dodatkiem do chrupiących warzyw są w tym zestawie grzanki. Wykonasz je sama z lekko czerstwego chleba, który pokroisz w kostkę i lekko opieczesz na patelni skropionej oliwą. Ukoronowaniem tej królewsko wyglądającej sałatki jest sos sałatkowy Knorr.



































