Sałatka z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
2566 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

312 osób wydrukowało

Pobierz pdf

618 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka z kukurydzą - Krok 1

Krok 2

Ser oraz paprykę pokrój w kostkę.

Sałatka z kukurydzą - Krok 2

Krok 3

Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka z kukurydzą - Krok 3

Krok 4

Ser, paprykę, kukurydzę oraz sałatę przełóż do salaterki. Polej sosem i posyp grzankami, po czym podawaj sałatkę.

Sałatka z kukurydzą - Krok 4
11

Opinie o przepisie

  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 04.08.2015

    Same pysznosci...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szestakowicz

    Alicja Szestakowicz , 04.08.2015

    Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kochańska

    Ewa Kochańska , 04.08.2015

    super sałatka uwielbiam sałatkí źycze smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Małgorzata Zakrzewska

    Anna Małgorzata Zakrzewska , 03.08.2015

    robiłam , jest super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Piszczek

    Grażyna Piszczek , 03.08.2015

    smacznego, pędze rownież robić sałatkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mirosława Grzegórscy

    Ryszard Mirosława Grzegórscy , 03.08.2015

    zaraz zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Chomicki

    Jan Chomicki , 03.08.2015

    Super sałatka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Mazela

    Roman Mazela , 03.08.2015

    TO. Świetnie przepis na lato

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Klim

    Barbara Klim , 03.08.2015

    Apetyczne te sałatki...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.08.2015

    Małgorzata, zdradzisz nam swój przepis na ulubioną sałatkę? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Szwalec

    Małgorzata Szwalec , 03.08.2015

    uwielbiam sałatki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kukurydząSałatka z kukurydzą

Sałatka z kukurydzą to sprawdzony i prosty przepis na danie, które wykonasz szybko i niedrogo. Będzie pięknie prezentowało się na szwedzkim stole, ale równie dobrze możesz zabrać ją do pracy na lunch. Idealnie skomponowane warzywa sprawią też, że każda impreza, na której je podasz, będzie twoim kulinarnym sukcesem. Do wykonania sałatki potrzebujesz dosłownie kilka składników, z których każdy bez problemu kupisz w najbliższym warzywniaku. Podstawą w tej sałatce jest sałata lub sałatowy miks, w którym znajdzie się roszponka lub rukola. Jeśli chcesz, by sałatka wyglądała bardziej odświętnie, wybierz bardziej wyszukane gatunki sałat – strzępioną lub włoską. Nie krój ich nożem, a potargaj palcami na mniejsze kawałki. Idealnym dodatkiem do chrupiących warzyw są w tym zestawie grzanki. Wykonasz je sama z lekko czerstwego chleba, który pokroisz w kostkę i lekko opieczesz na patelni skropionej oliwą. Ukoronowaniem tej królewsko wyglądającej sałatki jest sos sałatkowy Knorr.