Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 2
Ser oraz paprykę pokrój w kostkę.
Krok 3
Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Ser, paprykę, kukurydzę oraz sałatę przełóż do salaterki. Polej sosem i posyp grzankami, po czym podawaj sałatkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kukurydzą
Sałatka z kukurydzą to sprawdzony i prosty przepis na danie, które wykonasz szybko i niedrogo. Będzie pięknie prezentowało się na szwedzkim stole, ale równie dobrze możesz zabrać ją do pracy na lunch. Idealnie skomponowane warzywa sprawią też, że każda impreza, na której je podasz, będzie twoim kulinarnym sukcesem. Do wykonania sałatki potrzebujesz dosłownie kilka składników, z których każdy bez problemu kupisz w najbliższym warzywniaku. Podstawą w tej sałatce jest sałata lub sałatowy miks, w którym znajdzie się roszponka lub rukola. Jeśli chcesz, by sałatka wyglądała bardziej odświętnie, wybierz bardziej wyszukane gatunki sałat – strzępioną lub włoską. Nie krój ich nożem, a potargaj palcami na mniejsze kawałki. Idealnym dodatkiem do chrupiących warzyw są w tym zestawie grzanki. Wykonasz je sama z lekko czerstwego chleba, który pokroisz w kostkę i lekko opieczesz na patelni skropionej oliwą. Ukoronowaniem tej królewsko wyglądającej sałatki jest sos sałatkowy Knorr.