Sałatka szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szefa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
432 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

346 osób wydrukowało

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

300 gramów

300 gramów

300 gramów

1.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżeczki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzuć poszarpaną sałatę, ser i szynkę pokrojoną na paseczki, startą marchew, pomidory pokrojone na pół i posiekaną cebulę.

Sałatka szefa - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Wymieszaj wszystkie składniki z sosem. Podawaj sałatkę posypaną oregano i grzankami.

Sałatka szefa - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka szefaSałatka szefa

Masz ochotę na sałatkę, która łączy w sobie wiele składników, a może została ci resztka sera żółtego i szynki w lodówce, i nie wiesz co z nimi zrobić? Odpowiedzią jest kolorowa i prosta sałatka szefa, do zrobienia której nie trzeba wiele czasu. Jest banalnie prosta, ale niebanalnie smaczna. Do jej przygotowania użyj dowolnego rodzaju sałaty, szczególnie dobra będzie lodowa lub maślana. Prócz ulubionych dodatków, takich jak szynka czy ser, sałatka szefa zawiera również chrupiące grzanki i pyszne pomidory kolorowe. Dressing przygotuj na bazie Sosu sałatkowego Szefa Knorr, gęstego majonezu i ketchupu. Można nią nasycić nie tylko żołądek, ale i oczy. Sałatkę szefa podawaj jako samodzielne danie lub przystawkę do kolacji. Możesz również przynieść tę sałatkę na imprezę w pracy i zaskoczyć kulinarnym talentem… swojego szefa.