Sałatka z kurczakiem i ananasem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
610 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

595 osób wydrukowało

Pobierz pdf

771 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, po czym usmaż na rozgrzanej patelni i przestudź.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ananasa oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Czerwoną fasolę przecedź i przelej wodą, a następnie odsącz.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Sałatę umyj, osusz i porwij ma mniejsze części.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z oliwą z oliwek i startym serem.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Pierś z kurczaka, ananasa, kukurydzę, fasolę i sałatę polej sosem. Następnie delikatnie wymieszaj i posyp grzankami paprykowymi.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Lukasz

    Lukasz , 31.12.2021

    Na zdjęciach widać, że sos sałatkowy należy wymieszać z oliwą, czy olejem, a gdzie majonez i ser tarty ?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEOSałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO

Sałatka z kurczakiem i ananasem to doskonały pomysł na bardzo szybką w przygotowaniu kolację czy drugie śniadanie do pracy. Potrawa ta świetnie sprawdzi się również podczas imprez. Oryginalne połączenie słodkich i słonych smaków z pewnością zachwyci Twoich najbliższych. Egzotycznego charakteru nadaje całości przede wszystkim ananas. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu na obróbkę świeżego owocu, zdecyduj się na jego wersję z puszki. Po czym rozpoznać dojrzałego ananasa? Jego pióropusz powinien być duży, a liście zielone i delikatnie podsuszone na końcach. Po przyciśnięciu, skórka owocu musi się delikatnie ugiąć i powrócić do swojej pierwotnej formy. Dojrzałego ananasa możesz także rozpoznać po pomarańczowo-zielonym odcieniu skórki. Wyrazistego smaku nada sałatce żółty ser – najlepiej sprawdzą się tu twarde odmiany, jak ementaler, gouda czy edamski. Możesz go zarówno pokroić w kostkę czy w paski, jak i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatkę podawaj posypaną grzankami paprykowymi i udekorowaną roszponką lub liśćmi ulubionej sałaty.