Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

547 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

374 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

486 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

0

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, po czym usmaż na rozgrzanej patelni i przestudź.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ananasa oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Czerwoną fasolę przecedź i przelej wodą, a następnie odsącz.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Sałatę umyj, osusz i porwij ma mniejsze części.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Pierś z kurczaka, ananasa, kukurydzę, fasolę i sałatę polej sosem. Następnie delikatnie wymieszaj i posyp grzankami paprykowymi.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

2 osoby oglądają przepis:
Sałatka makaronowa
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEOSałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO

Sałatka z kurczakiem i ananasem to doskonały pomysł na bardzo szybką w przygotowaniu kolację czy drugie śniadanie do pracy. Potrawa ta świetnie sprawdzi się również podczas imprez. Oryginalne połączenie słodkich i słonych smaków z pewnością zachwyci Twoich najbliższych. Egzotycznego charakteru nadaje całości przede wszystkim ananas. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu na obróbkę świeżego owocu, zdecyduj się na jego wersję z puszki. Po czym rozpoznać dojrzałego ananasa? Jego pióropusz powinien być duży, a liście zielone i delikatnie podsuszone na końcach. Po przyciśnięciu, skórka owocu musi się delikatnie ugiąć i powrócić do swojej pierwotnej formy. Dojrzałego ananasa możesz także rozpoznać po pomarańczowo-zielonym odcieniu skórki. Wyrazistego smaku nada sałatce żółty ser – najlepiej sprawdzą się tu twarde odmiany, jak ementaler, gouda czy edamski. Możesz go zarówno pokroić w kostkę czy w paski, jak i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatkę podawaj posypaną grzankami paprykowymi i udekorowaną roszponką lub liśćmi ulubionej sałaty.