Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO
łatwe
737 osób zapisało
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, po czym usmaż na rozgrzanej patelni i przestudź.

Krok 2
Ananasa oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Czerwoną fasolę przecedź i przelej wodą, a następnie odsącz.

Krok 3
Sałatę umyj, osusz i porwij ma mniejsze części.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z oliwą z oliwek i startym serem.

Krok 5
Pierś z kurczaka, ananasa, kukurydzę, fasolę i sałatę polej sosem. Następnie delikatnie wymieszaj i posyp grzankami paprykowymi.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO
Sałatka z kurczakiem i ananasem to doskonały pomysł na bardzo szybką w przygotowaniu kolację czy drugie śniadanie do pracy. Potrawa ta świetnie sprawdzi się również podczas imprez. Oryginalne połączenie słodkich i słonych smaków z pewnością zachwyci Twoich najbliższych. Egzotycznego charakteru nadaje całości przede wszystkim ananas. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu na obróbkę świeżego owocu, zdecyduj się na jego wersję z puszki. Po czym rozpoznać dojrzałego ananasa? Jego pióropusz powinien być duży, a liście zielone i delikatnie podsuszone na końcach. Po przyciśnięciu, skórka owocu musi się delikatnie ugiąć i powrócić do swojej pierwotnej formy. Dojrzałego ananasa możesz także rozpoznać po pomarańczowo-zielonym odcieniu skórki. Wyrazistego smaku nada sałatce żółty ser – najlepiej sprawdzą się tu twarde odmiany, jak ementaler, gouda czy edamski. Możesz go zarówno pokroić w kostkę czy w paski, jak i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatkę podawaj posypaną grzankami paprykowymi i udekorowaną roszponką lub liśćmi ulubionej sałaty.