
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś z kurczaka pokroic na drobno wg uznania, doprawic przyprawa do kurczaka lub carry, mięsko podsmażyc na oleju , nie za długo, nie musi byc zrumienione
Krok 2
do schłodzonego kurczaka dodac resztę porojonych składników
Krok 3
całośc wymieszac, dodac sosu, z sosem nie należy przesadzac ponieważ kukurydza i ananas puszczą soki, można dodac sałaty lodowej , jak jest więcej gości:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej