
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś z kurczaka pokroic na drobno wg uznania, doprawic przyprawa do kurczaka lub carry, mięsko podsmażyc na oleju , nie za długo, nie musi byc zrumienione
Krok 2
do schłodzonego kurczaka dodac resztę porojonych składników
Krok 3
całośc wymieszac, dodac sosu, z sosem nie należy przesadzac ponieważ kukurydza i ananas puszczą soki, można dodac sałaty lodowej , jak jest więcej gości:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej