pyszna sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pyszna sałatka z kurczakiem

Autor: dorqa

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka pokroic na drobno wg uznania, doprawic przyprawa do kurczaka lub carry, mięsko podsmażyc na oleju , nie za długo, nie musi byc zrumienione

Krok 2

do schłodzonego kurczaka dodac resztę porojonych składników

Krok 3

całośc wymieszac, dodac sosu, z sosem nie należy przesadzac ponieważ kukurydza i ananas puszczą soki, można dodac sałaty lodowej , jak jest więcej gości:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej