pyszna sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pyszna sałatka z kurczakiem

Autor: dorqa

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka pokroic na drobno wg uznania, doprawic przyprawa do kurczaka lub carry, mięsko podsmażyc na oleju , nie za długo, nie musi byc zrumienione

Krok 2

do schłodzonego kurczaka dodac resztę porojonych składników

Krok 3

całośc wymieszac, dodac sosu, z sosem nie należy przesadzac ponieważ kukurydza i ananas puszczą soki, można dodac sałaty lodowej , jak jest więcej gości:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pyszna sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej