
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kroimy w kosteczkę i przyprawiamy na desce solą, pieprzem, curry i wyciskamy ząbek czosnku. Wszystko wrzucamy na rozgrzany olej i krótko podsmażamy.
Krok 2
Następnie gotujemy makaron al dente.
Krok 3
Gdy ostygnie dodajemy do niego kurczaka i drobno pokrojony w kostkę ananas (dodatkowo proponuję lekko go wycisnąć z soku). Wszystko mieszamy. Majonez proponuję podawać góra 2 godziny przed podaniem sałatki, aby nie opadł.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej