Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kroimy w kosteczkę i przyprawiamy na desce solą, pieprzem, curry i wyciskamy ząbek czosnku. Wszystko wrzucamy na rozgrzany olej i krótko podsmażamy.

Krok 2

Następnie gotujemy makaron al dente.

Krok 3

Gdy ostygnie dodajemy do niego kurczaka i drobno pokrojony w kostkę ananas (dodatkowo proponuję lekko go wycisnąć z soku). Wszystko mieszamy. Majonez proponuję podawać góra 2 godziny przed podaniem sałatki, aby nie opadł.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej