Składniki
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój i ugotuj do miękkości, obsmaż na maśle, oprósz sosem Knorr i odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
Pomidorki przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je warzywami i oprósz pokruszoną fetą.
Krok 3
Pomidory piecz w 190 °C przez 10 minut. Tak przygotowane pomidorki to doskonały dodatek do drugich dań. Możesz też je przyrządzić na grillu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorki faszerowane warzywami z patelni
Pachnące, smaczne i szybkie do przygotowania pomidorki faszerowane warzywami z patelni zaskakują smakiem i formą. Doskonałe jako dodatek do dań mięsnych a także jako samodzielne danie. To kolorowe pomidorowe kieszonki pełne smaku są najlepsze podawane na ciepło. Przepis ten możesz wykonać zarówno latem, gdy jest sezon na świeże warzywa, jak i w zimie korzystając z warzyw mrożonych. Podstawą dania są dojrzałe, ale dość twarde pomidory – takie doskonale nadają się do faszerowania i wyśmienicie smakują na ciepło. Brokuł, kalafior i zielony groszek będą tworzyć farsz. Koniecznie należy polać go sosem ziołowo-maślanym. Dzięki niemu warzywa będą wyraziste w smaku i pełne aromatu. Na wierzch pomidorów z farszem, połóż kawałki fety, której słony posmak doskonale współgra z delikatnymi warzywami i kremowym sosem. Pomidory możesz zapiec w piekarniku bądź przygotować na grillu. Smacznego!