Pomidorki faszerowane warzywami z patelni
łatwe
60 osób zapisało

Składniki
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój i ugotuj do miękkości, obsmaż na maśle, oprósz sosem Knorr i odstaw do wystygnięcia.

Krok 2
Pomidorki przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je warzywami i oprósz pokruszoną fetą.

Krok 3
Pomidory piecz w 190 °C przez 10 minut. Tak przygotowane pomidorki to doskonały dodatek do drugich dań. Możesz też je przyrządzić na grillu.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorki faszerowane warzywami z patelni
Pachnące, smaczne i szybkie do przygotowania pomidorki faszerowane warzywami z patelni zaskakują smakiem i formą. Doskonałe jako dodatek do dań mięsnych a także jako samodzielne danie. To kolorowe pomidorowe kieszonki pełne smaku są najlepsze podawane na ciepło. Przepis ten możesz wykonać zarówno latem, gdy jest sezon na świeże warzywa, jak i w zimie korzystając z warzyw mrożonych. Podstawą dania są dojrzałe, ale dość twarde pomidory – takie doskonale nadają się do faszerowania i wyśmienicie smakują na ciepło. Brokuł, kalafior i zielony groszek będą tworzyć farsz. Koniecznie należy polać go sosem ziołowo-maślanym. Dzięki niemu warzywa będą wyraziste w smaku i pełne aromatu. Na wierzch pomidorów z farszem, połóż kawałki fety, której słony posmak doskonale współgra z delikatnymi warzywami i kremowym sosem. Pomidory możesz zapiec w piekarniku bądź przygotować na grillu. Smacznego!