Pomidorki faszerowane warzywami z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
727 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój i ugotuj do miękkości, obsmaż na maśle, oprósz sosem Knorr i odstaw do wystygnięcia.

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je warzywami i oprósz pokruszoną fetą.

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - Krok 2

Krok 3

Pomidory piecz w 190 °C przez 10 minut. Tak przygotowane pomidorki to doskonały dodatek do drugich dań. Możesz też je przyrządzić na grillu.

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Basia Szar

    Basia Szar , 14.09.2016

    Danie szybkie,zdrowe i pożywne ,oczywiscie smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorki faszerowane warzywami z patelni Pomidorki faszerowane warzywami z patelni

Pachnące, smaczne i szybkie do przygotowania pomidorki faszerowane warzywami z patelni zaskakują smakiem i formą. Doskonałe jako dodatek do dań mięsnych a także jako samodzielne danie. To kolorowe pomidorowe kieszonki pełne smaku są najlepsze podawane na ciepło. Przepis ten możesz wykonać zarówno latem, gdy jest sezon na świeże warzywa, jak i w zimie korzystając z warzyw mrożonych. Podstawą dania są dojrzałe, ale dość twarde pomidory – takie doskonale nadają się do faszerowania i wyśmienicie smakują na ciepło. Brokuł, kalafior i zielony groszek będą tworzyć farsz. Koniecznie należy polać go sosem ziołowo-maślanym. Dzięki niemu warzywa będą wyraziste w smaku i pełne aromatu. Na wierzch pomidorów z farszem, połóż kawałki fety, której słony posmak doskonale współgra z delikatnymi warzywami i kremowym sosem. Pomidory możesz zapiec w piekarniku bądź przygotować na grillu. Smacznego!