
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
300 gramów
30 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie umyj odetnij końce. Środek cukinii wydrąż. Pozostały farsz dokładnie przesiekaj nożem.

Krok 2
Cebulę posiekaj. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i farsz z cukinii, dodaj mięso mielone. Smaż aż odparują wszystkie soki z mięsa. Następnie dodaj pomidory z puszki i Fix Knorr do spaghetti idealnie doprawi on smak farszu. Całość gotuj około 4 do 5 minut aby poprzez odparowanie zgęścić farsz. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Zimnym farszem nadziewaj cukinie i wstaw do żaroodpornego naczynia.

Krok 4
W misce rozmieszaj śmietanę z Fixem serowym, polej po wierzchu cukinii i posyp startym serem, całość przykryj folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym do 190°C piekarniku przez około 20 minut, po tym czasie usuń folie i piecz jeszcze chwilę, aby ser na powierzchni się zapiekł.


Dobra rada:
Jeśli lubisz zdecydowane smaki do mięsnego farszu dodaj posiekaną papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mięsne cannelloni z cukinii
Cukinie umyj odetnij końce. Środek cukinii wydrąż. Pozostały farsz dokładnie przesiekaj nożem.