Mięsne cannelloni z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne cannelloni z cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

298 osób wydrukowało

Pobierz pdf

477 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

300 gramów

30 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie umyj odetnij końce. Środek cukinii wydrąż. Pozostały farsz dokładnie przesiekaj nożem.

Mięsne cannelloni z cukinii - Krok 1

Krok 2

Cebulę posiekaj. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i farsz z cukinii, dodaj mięso mielone. Smaż aż odparują wszystkie soki z mięsa. Następnie dodaj pomidory z puszki i Fix Knorr do spaghetti idealnie doprawi on smak farszu. Całość gotuj około 4 do 5 minut aby poprzez odparowanie zgęścić farsz. Odstaw do ostygnięcia.

Mięsne cannelloni z cukinii - Krok 2

Krok 3

Zimnym farszem nadziewaj cukinie i wstaw do żaroodpornego naczynia.

Mięsne cannelloni z cukinii - Krok 3

Krok 4

W misce rozmieszaj śmietanę z Fixem serowym, polej po wierzchu cukinii i posyp startym serem, całość przykryj folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym do 190°C piekarniku przez około 20 minut, po tym czasie usuń folie i piecz jeszcze chwilę, aby ser na powierzchni się zapiekł.

Mięsne cannelloni z cukinii - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz zdecydowane smaki do mięsnego farszu dodaj posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne cannelloni z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsne cannelloni z cukiniiMięsne cannelloni z cukinii

Cukinie umyj odetnij końce. Środek cukinii wydrąż. Pozostały farsz dokładnie przesiekaj nożem.