
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
300 gramów
30 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie umyj odetnij końce. Środek cukinii wydrąż. Pozostały farsz dokładnie przesiekaj nożem.

Krok 2
Cebulę posiekaj. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę i farsz z cukinii, dodaj mięso mielone. Smaż aż odparują wszystkie soki z mięsa. Następnie dodaj pomidory z puszki i Fix Knorr do spaghetti idealnie doprawi on smak farszu. Całość gotuj około 4 do 5 minut aby poprzez odparowanie zgęścić farsz. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Zimnym farszem nadziewaj cukinie i wstaw do żaroodpornego naczynia.

Krok 4
W misce rozmieszaj śmietanę z Fixem serowym, polej po wierzchu cukinii i posyp startym serem, całość przykryj folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym do 190°C piekarniku przez około 20 minut, po tym czasie usuń folie i piecz jeszcze chwilę, aby ser na powierzchni się zapiekł.


Dobra rada:
Jeśli lubisz zdecydowane smaki do mięsnego farszu dodaj posiekaną papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej