PRZEPISY.PL
Papryka faszerowana ryżem i mięsem - autor: przepisy.pl

Papryka faszerowana ryżem i mięsem

  • 60
  • 2
  • Łatwe
  • 0
454
osoby dodały do Mniamlisty
454
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • olej1 łyżka
  • sól1 szczypta
  • woda1.5 szklanki
  • Krok 1

    Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż ją na rozgrzanym oleju, dodaj mięso i smaż przez 5 minut.
  • Krok 2

    Dodaj ryż, po czym dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).
  • Krok 3

    Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i wlej do składników na patelni. Zagotuj i odstaw.
  • Krok 4

    Odetnij z papryk wierzchy z ogonkiem i usuń pestki.
  • Krok 5

    Następnie napełnij je farszem, przykryj ogonkiem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Szklankę wody wlej do naczynia z papryką - całość piecz przez 30 minut w 180 stopniach.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kotlety mielone KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

313
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
314
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
1041
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
768
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe