
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
450 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
4 łyżki
0.5 pęczka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wyciągnij z lodówki i zostaw na chwilę, aby nabrało pokojowej temperatury. Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.

Krok 2
Formuj kotleciki, panieruj je w bułce tartej i smaż po 6-8 minut z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni.

Krok 3
Świeżego kalafiora podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez minutę. Następnie odcedź i przełóż z powrotem do garnka.

Krok 4
Przyprawę Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej do gotującego się kalafiora.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu wraz z kotlecikami. Całość posyp świeżym koperkiem. Do potrawy doskonale pasują ziemniaki gotowane lub pieczone.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone z kalafiorem
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nieco odmienić ten popularny obiad? Sukces naszego dani tkwi w dodatkach. Tradycyjną wersję kotletów mielonych proponujemy podać z ugotowanymi różyczkami kalafiora polanych kremowym sosem. Zarówno kotlety mielone, jak i kalafior będą doskonale smakować z gęstym sosem serowym. Jeśli lubisz eksperymentować, podpowiadamy, że równie dobrze sprawdzi się tu sos pomidorowy, grzybowy lub pieczarkowy. Danie to możesz zaserwować z ziemniakami, ryżem lub ulubioną kaszą. Kotlety i kalafior możesz podać także w bułce w formie burgera – wówczas będą stanowić świetne drugie śniadanie, które zabierzesz do pracy, a twoje dzieci – do szkoły. Kupując kalafiora zwróć uwagę na kolor jego kwiatów – powinny być jednolitej barwy, pozbawione ciemniejszych plamek oraz uszkodzeń, a także liści – wybieraj te, które są jędrne i jasne. Poza sezonem możesz kupić mrożone różyczki kalafiora – równie dobrze sprawdzą się w kotletach, co świeży kalafior.


































