
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
450 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
4 łyżki
0.5 pęczka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wyciągnij z lodówki i zostaw na chwilę, aby nabrało pokojowej temperatury. Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.
Krok 2
Formuj kotleciki, panieruj je w bułce tartej i smaż po 6-8 minut z każdej strony na średnio rozgrzanej patelni.
Krok 3
Świeżego kalafiora podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez minutę. Następnie odcedź i przełóż z powrotem do garnka.
Krok 4
Przyprawę Naturalnie Smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej do gotującego się kalafiora.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu wraz z kotlecikami. Całość posyp świeżym koperkiem. Do potrawy doskonale pasują ziemniaki gotowane lub pieczone.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone z kalafiorem
Mielone zna i lubi każdy – sprawdzonych przepisów nie trzeba modyfikować. Co jednak zrobić by nieco odmienić ten popularny obiad? Sukces naszego dani tkwi w dodatkach. Tradycyjną wersję kotletów mielonych proponujemy podać z ugotowanymi różyczkami kalafiora polanych kremowym sosem. Zarówno kotlety mielone, jak i kalafior będą doskonale smakować z gęstym sosem serowym. Jeśli lubisz eksperymentować, podpowiadamy, że równie dobrze sprawdzi się tu sos pomidorowy, grzybowy lub pieczarkowy. Danie to możesz zaserwować z ziemniakami, ryżem lub ulubioną kaszą. Kotlety i kalafior możesz podać także w bułce w formie burgera – wówczas będą stanowić świetne drugie śniadanie, które zabierzesz do pracy, a twoje dzieci – do szkoły. Kupując kalafiora zwróć uwagę na kolor jego kwiatów – powinny być jednolitej barwy, pozbawione ciemniejszych plamek oraz uszkodzeń, a także liści – wybieraj te, które są jędrne i jasne. Poza sezonem możesz kupić mrożone różyczki kalafiora – równie dobrze sprawdzą się w kotletach, co świeży kalafior.