Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
3 szczypty
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie kotlety. Każdy kotlet oprósz , proszkiem z Fix Knorr Kotlety mielone. Dodaj oregano oraz przeciśniętym czosnek. Oscypka pokrój na plastry.
Krok 2
Zrób ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj z mąką i mlekiem (mleko wlewaj stopniowo, aż do momentu kiedy ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany).
Krok 3
Trzy kotlety posmaruj musztardą, połóż na każdy plaster oscypka, przykryj drugim kotletem, boki zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Rozgrzej olej w głębokiej patelni. Spięte kotlety zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rumiano na patelni.
Krok 5
Pozostałe plastry oscypka zrumień na patelni i nałóż na każdy usmażony kotlet. Podawaj z ziemniaczkami tłuczonymi i buraczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej