Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

3 szczypty

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie kotlety. Każdy kotlet oprósz , proszkiem z Fix Knorr Kotlety mielone. Dodaj oregano oraz przeciśniętym czosnek. Oscypka pokrój na plastry.

Krok 2

Zrób ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj z mąką i mlekiem (mleko wlewaj stopniowo, aż do momentu kiedy ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany).

Krok 3

Trzy kotlety posmaruj musztardą, połóż na każdy plaster oscypka, przykryj drugim kotletem, boki zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Rozgrzej olej w głębokiej patelni. Spięte kotlety zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rumiano na patelni.

Krok 5

Pozostałe plastry oscypka zrumień na patelni i nałóż na każdy usmażony kotlet. Podawaj z ziemniaczkami tłuczonymi i buraczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej