Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
3 szczypty
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie kotlety. Każdy kotlet oprósz , proszkiem z Fix Knorr Kotlety mielone. Dodaj oregano oraz przeciśniętym czosnek. Oscypka pokrój na plastry.
Krok 2
Zrób ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj z mąką i mlekiem (mleko wlewaj stopniowo, aż do momentu kiedy ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany).
Krok 3
Trzy kotlety posmaruj musztardą, połóż na każdy plaster oscypka, przykryj drugim kotletem, boki zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Rozgrzej olej w głębokiej patelni. Spięte kotlety zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rumiano na patelni.
Krok 5
Pozostałe plastry oscypka zrumień na patelni i nałóż na każdy usmażony kotlet. Podawaj z ziemniaczkami tłuczonymi i buraczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej