Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

3 szczypty

1 sztuka

200 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie kotlety. Każdy kotlet oprósz , proszkiem z Fix Knorr Kotlety mielone. Dodaj oregano oraz przeciśniętym czosnek. Oscypka pokrój na plastry.

Krok 2

Zrób ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj z mąką i mlekiem (mleko wlewaj stopniowo, aż do momentu kiedy ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany).

Krok 3

Trzy kotlety posmaruj musztardą, połóż na każdy plaster oscypka, przykryj drugim kotletem, boki zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Rozgrzej olej w głębokiej patelni. Spięte kotlety zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rumiano na patelni.

Krok 5

Pozostałe plastry oscypka zrumień na patelni i nałóż na każdy usmażony kotlet. Podawaj z ziemniaczkami tłuczonymi i buraczkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej