Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

3 szczypty

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie kotlety. Każdy kotlet oprósz , proszkiem z Fix Knorr Kotlety mielone. Dodaj oregano oraz przeciśniętym czosnek. Oscypka pokrój na plastry.

Krok 2

Zrób ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj z mąką i mlekiem (mleko wlewaj stopniowo, aż do momentu kiedy ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany).

Krok 3

Trzy kotlety posmaruj musztardą, połóż na każdy plaster oscypka, przykryj drugim kotletem, boki zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Rozgrzej olej w głębokiej patelni. Spięte kotlety zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rumiano na patelni.

Krok 5

Pozostałe plastry oscypka zrumień na patelni i nałóż na każdy usmażony kotlet. Podawaj z ziemniaczkami tłuczonymi i buraczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z oscypkiem w cieście naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej