Kotlety ryżowe z marchewką i dipem jogurtowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ryżowo – marchewkowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zatrzeć na tarce.

Krok 2

Ryż ugotować, wystudzić. Połączyć ryż i marchew z żółtkami i bułką tartą, doprawić Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 3

Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Majonez połączyć z jogurtem, podać z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej