Kotlety ryżowe z marchewką i dipem jogurtowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ryżowo – marchewkowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

null

15 dekagramów

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zatrzeć na tarce.

Krok 2

Ryż ugotować, wystudzić. Połączyć ryż i marchew z żółtkami i bułką tartą, doprawić Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 3

Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Majonez połączyć z jogurtem, podać z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej