Kotlety ryżowe z marchewką i dipem jogurtowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ryżowo – marchewkowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

null

15 dekagramów

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zatrzeć na tarce.

Krok 2

Ryż ugotować, wystudzić. Połączyć ryż i marchew z żółtkami i bułką tartą, doprawić Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 3

Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Majonez połączyć z jogurtem, podać z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej