Kotlety ryżowe z marchewką i dipem jogurtowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ryżowo – marchewkowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

15 dekagramów

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zatrzeć na tarce.

Krok 2

Ryż ugotować, wystudzić. Połączyć ryż i marchew z żółtkami i bułką tartą, doprawić Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 3

Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Majonez połączyć z jogurtem, podać z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ryżowo – marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej