Kotleciki z piersi kurczaka i kolorowe sałaty przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotleciki z piersi kurczaka i kolorowe sałaty

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozkroić pierś na 3 części . Tłuczkiem do mięsa rozbić każdy kawałek formując kształtny kotlecik . Posypać Delikatem . Panierować i roztrzepanym jajku , mące i bułce tartej.

Krok 2

Na patelni rozgrzać połowę oleju . Usmażyć kotleciki na rumiano z obu stron . Przełożyć do garnuszka razem z tłuszczem ze smażenia . Dodać masło i Delikat w płynie . Wlać wodę . Przykryć i dusić na średnim gazie 10 minut .Zagęścić sos zasmażką .

Krok 3

W tym czasie umyć i osuszyć sałaty , rukolę i pomidorki . Sałaty porwać na kawałeczki , a pomidorki pokroić na ćwiartki . Wymieszać składniki sałatki.

Krok 4

Przygotować dresing mieszając pozostały olej z 3 łyżkami wody i Sosem sałatkowym włoskim .Sałatę skrapiać dresingiem bezpośrednio przed podaniem.

Krok 5

Podawać kotleciki z odrobiną sosu z duszenia i porcją sałaty .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z piersi kurczaka  i kolorowe sałaty  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej