Kotleciki z piersi kurczaka i kolorowe sałaty
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozkroić pierś na 3 części . Tłuczkiem do mięsa rozbić każdy kawałek formując kształtny kotlecik . Posypać Delikatem . Panierować i roztrzepanym jajku , mące i bułce tartej.
Krok 2
Na patelni rozgrzać połowę oleju . Usmażyć kotleciki na rumiano z obu stron . Przełożyć do garnuszka razem z tłuszczem ze smażenia . Dodać masło i Delikat w płynie . Wlać wodę . Przykryć i dusić na średnim gazie 10 minut .Zagęścić sos zasmażką .
Krok 3
W tym czasie umyć i osuszyć sałaty , rukolę i pomidorki . Sałaty porwać na kawałeczki , a pomidorki pokroić na ćwiartki . Wymieszać składniki sałatki.
Krok 4
Przygotować dresing mieszając pozostały olej z 3 łyżkami wody i Sosem sałatkowym włoskim .Sałatę skrapiać dresingiem bezpośrednio przed podaniem.
Krok 5
Podawać kotleciki z odrobiną sosu z duszenia i porcją sałaty .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej