Kotleciki z piersi kurczaka i kolorowe sałaty
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozkroić pierś na 3 części . Tłuczkiem do mięsa rozbić każdy kawałek formując kształtny kotlecik . Posypać Delikatem . Panierować i roztrzepanym jajku , mące i bułce tartej.
Krok 2
Na patelni rozgrzać połowę oleju . Usmażyć kotleciki na rumiano z obu stron . Przełożyć do garnuszka razem z tłuszczem ze smażenia . Dodać masło i Delikat w płynie . Wlać wodę . Przykryć i dusić na średnim gazie 10 minut .Zagęścić sos zasmażką .
Krok 3
W tym czasie umyć i osuszyć sałaty , rukolę i pomidorki . Sałaty porwać na kawałeczki , a pomidorki pokroić na ćwiartki . Wymieszać składniki sałatki.
Krok 4
Przygotować dresing mieszając pozostały olej z 3 łyżkami wody i Sosem sałatkowym włoskim .Sałatę skrapiać dresingiem bezpośrednio przed podaniem.
Krok 5
Podawać kotleciki z odrobiną sosu z duszenia i porcją sałaty .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej