Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 szklanka

1 sztuka

null

null

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

Krok 4

Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.

Krok 5

Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.

Krok 2

Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej