Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 szklanka

1 sztuka

null

null

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

Krok 4

Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.

Krok 5

Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.

Krok 2

Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.

Krok 6

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z kaszy manny z serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej