
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
null
null
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Krok 4
Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.
Krok 5
Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.
Krok 2
Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej