
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
null
null
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Krok 4
Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.
Krok 5
Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.
Krok 2
Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej