Składniki
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
null
null
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Krok 4
Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.
Krok 5
Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.
Krok 2
Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej