
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
null
null
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Krok 4
Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.
Krok 5
Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.
Krok 2
Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































