
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
1 szklanka
1 sztuka
null
null
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Krok 4
Do kaszy dodaj jajko, natkę pietruszki i ser. Wymieszaj.
Krok 5
Dopraw pieprzem i papryką. Z powstałej masy formuj kotlety, panieruj w bułce tartej.
Krok 2
Wsyp kaszę manną. Mieszaj podczas gotowania, by nie powstały grudki. Ostudź.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 6
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej