Składniki
0.4 kilograma
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórki z udek umyć, lekko oprószyć solą.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz.
Krok 3
Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki. Ciasno zawinąć w roladki (można spiąć wykałaczką).
Krok 4
Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce i piec aż skórka będzie upieczona na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej