Kotlety w chrupiącej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w chrupiącej skórce

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórki z udek umyć, lekko oprószyć solą.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz.

Krok 3

Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki. Ciasno zawinąć w roladki (można spiąć wykałaczką).

Krok 4

Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce i piec aż skórka będzie upieczona na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej