
Składniki
0.4 kilograma
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórki z udek umyć, lekko oprószyć solą.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz.
Krok 3
Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki. Ciasno zawinąć w roladki (można spiąć wykałaczką).
Krok 4
Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce i piec aż skórka będzie upieczona na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej