Kotlety w chrupiącej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w chrupiącej skórce

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórki z udek umyć, lekko oprószyć solą.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz.

Krok 3

Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki. Ciasno zawinąć w roladki (można spiąć wykałaczką).

Krok 4

Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce i piec aż skórka będzie upieczona na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej