Kotlety w chrupiącej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w chrupiącej skórce

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórki z udek umyć, lekko oprószyć solą.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę, sól, pieprz.

Krok 3

Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki. Ciasno zawinąć w roladki (można spiąć wykałaczką).

Krok 4

Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce i piec aż skórka będzie upieczona na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w chrupiącej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej