Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym

- Krok 1Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy.
- Krok 2Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią.
- Krok 3Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut.
- Krok 4W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut.

Klopsy są bardzo wdzięczną potrawą na obiad. Dobrze łączą się z wszelkimi dodatkami, jak sosy czy surówki. Ludzie zajadają się z nimi na całym świecie, np. w Szwecji, gdzie zwane są köttbullar, tam jednak są dużo mniejsze od mielonych podawanych w Polsce. Jak sprawić, żeby klopsy nabrały niezwykłego smaku? Należy je gotować wraz z dodatkami i serwować z nietypowym sosem. Klopsy formuje się bardzo szybko i prosto, Nawet jeśli nie jesteś mistrzem kuchni zrobienie ich nie powinno sprawić ci większego problemu. Przygotowując nasze klopsy nie zapomnij o pieczarkach, z którymi powinno się je gotować. Miodowy sos powstanie na bazie musztardy francuskiej i miodowej oraz dość niezwykłego dodatku, czyli serka homogenizowanego. Ziarna gorczycy są wyraźnie wyczuwalne w musztardzie francuskiej, tak jak i dodatek octu winnego, dlatego nadaje wszelkim sosom intensywny smak.