Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
134 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

4 łyżki

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Wanda Stochmal

    Wanda Stochmal , 23.03.2020

    jeszcze nie jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowymKlopsy z pieczarkami w sosie musztardowym

Klopsy są bardzo wdzięczną potrawą na obiad. Dobrze łączą się z wszelkimi dodatkami, jak sosy czy surówki. Ludzie zajadają się z nimi na całym świecie, np. w Szwecji, gdzie zwane są köttbullar, tam jednak są dużo mniejsze od mielonych podawanych w Polsce. Jak sprawić, żeby klopsy nabrały niezwykłego smaku? Należy je gotować wraz z dodatkami i serwować z nietypowym sosem. Klopsy formuje się bardzo szybko i prosto, Nawet jeśli nie jesteś mistrzem kuchni zrobienie ich nie powinno sprawić ci większego problemu. Przygotowując nasze klopsy nie zapomnij o pieczarkach, z którymi powinno się je gotować. Miodowy sos powstanie na bazie musztardy francuskiej i miodowej oraz dość niezwykłego dodatku, czyli serka homogenizowanego. Ziarna gorczycy są wyraźnie wyczuwalne w musztardzie francuskiej, tak jak i dodatek octu winnego, dlatego nadaje wszelkim sosom intensywny smak.