Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

4 łyżki

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokrój i wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw Naturalną przyprawą do mięs Knorr, uformuj klopsy.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż w garnku na maśle, aż się zrumienią.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę do garnka. Gdy zacznie się gotować, włóż klopsy, duś pod przykryciem 10 minut.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj serek i musztardę, hartuj wodą z klopsów, a następnie całość wlej do garnka, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę jasną Knorr i gotuj jeszcze ok. 4 minut.

Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Wanda Stochmal

    Wanda Stochmal , 23.03.2020

    jeszcze nie jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowymKlopsy z pieczarkami w sosie musztardowym

Klopsy są bardzo wdzięczną potrawą na obiad. Dobrze łączą się z wszelkimi dodatkami, jak sosy czy surówki. Ludzie zajadają się z nimi na całym świecie, np. w Szwecji, gdzie zwane są köttbullar, tam jednak są dużo mniejsze od mielonych podawanych w Polsce. Jak sprawić, żeby klopsy nabrały niezwykłego smaku? Należy je gotować wraz z dodatkami i serwować z nietypowym sosem. Klopsy formuje się bardzo szybko i prosto, Nawet jeśli nie jesteś mistrzem kuchni zrobienie ich nie powinno sprawić ci większego problemu. Przygotowując nasze klopsy nie zapomnij o pieczarkach, z którymi powinno się je gotować. Miodowy sos powstanie na bazie musztardy francuskiej i miodowej oraz dość niezwykłego dodatku, czyli serka homogenizowanego. Ziarna gorczycy są wyraźnie wyczuwalne w musztardzie francuskiej, tak jak i dodatek octu winnego, dlatego nadaje wszelkim sosom intensywny smak.