Gulasz myśliwski z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz myśliwski z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

113 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

150 mililitrów

50 mililitrów

1 litr

1 sztuka

3 ziarna

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjmij cedzakową łyżką.

Krok 2

W tym samym garnku przesmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę oraz grzyby. Dodaj mięso.

Krok 3

Całość oprósz mąką. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i wymieszaj. Zalej czerwonym winem i zagotuj.

Krok 4

Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 1 litrem zimnej wody i wlej do garnka z mięsem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 5

Cukinię pokrój w mniejsze kawałki, przesmaż na rozgrzanej oliwie i dopraw do smaku. Gotowy gulasz podawaj z kawałkami cukinii oraz ziemniaczanym purée, kaszą lub kopytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z kiełbasek
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz myśliwski z cukiniąGulasz myśliwski z cukinią

Mięso wieprzowe świetnie sprawdza się zaserwowane z różnymi dodatkami: grzybami, suszonymi owocami czy papryką. Podane w formie gulaszu myśliwskiego, z cukinią i grzybami, nabierze wyśmienitego smaku. Przygotuj go np. na ciepłą kolację, wykorzystując karkówkę wieprzową – najpierw pokrój w kostkę mięso i podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, a kiedy się zarumieni, wyjmij je. W tym samym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę i grzyby (świeże lub mrożone), a następnie z powrotem dodaj mięso. Wszystko delikatnie oprósz mąką, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i wymieszaj. Dolej nieco czerwonego wina i zagotuj. Gdy karkówka będzie się gotowała, przyrządź sos myśliwski i dolej do mięsa. Tak przygotowany gulasz gotuj na małym ogniu, aż wieprzowina całkowicie zmięknie. W tym czasie pokrój na małe kawałki cukinię, podsmaż ją i dopraw ulubionymi przyprawami. Podawaj z ziemniakami lub kaszą. Koniecznie sprawdź nasz przepis na gulasz myśliwski z cukinią i podziel się swoją opinią.