
Składniki
500 gramów
2 sztuki
250 gramów
0.33 pęczka
3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z udźca kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sosem ostrygowym i pieprzem ziołowym. Cebulę obierz, pokrój w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie ćwierć plasterki.
Krok 2
Rozgrzej mocno patelnię albo rondel i na gorące masło wrzuć mięso, obsmaż aż się zrumieni. Dorzuć cebulę, zeszklij. Dorzuć pieczarki, smaż razem kilka chwil. Dodaj kostkę Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś jakieś 30 minut.
Krok 3
Gdy mięso będzie miękkie dosyp sos pieczarkowy i energicznie wymieszaj żeby dobrze go rozprowadzić. Dodaj paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Podaj z makaronem albo ryżem i ulubioną surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej