Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

250 gramów

0.33 pęczka

3 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z udźca kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sosem ostrygowym i pieprzem ziołowym. Cebulę obierz, pokrój w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie ćwierć plasterki.

Krok 2

Rozgrzej mocno patelnię albo rondel i na gorące masło wrzuć mięso, obsmaż aż się zrumieni. Dorzuć cebulę, zeszklij. Dorzuć pieczarki, smaż razem kilka chwil. Dodaj kostkę Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś jakieś 30 minut.

Krok 3

Gdy mięso będzie miękkie dosyp sos pieczarkowy i energicznie wymieszaj żeby dobrze go rozprowadzić. Dodaj paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Podaj z makaronem albo ryżem i ulubioną surówką.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z udźca kurczaka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z kiełbasek
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej