Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.

Krok 3

W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.

Krok 4

Gotowy gulasz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej