
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.
Krok 2
Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.
Krok 3
W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.
Krok 4
Gotowy gulasz podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej