Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.

Krok 3

W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.

Krok 4

Gotowy gulasz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej