Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.

Krok 3

W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.

Krok 4

Gotowy gulasz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z kiełbasy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej