Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać opłukane i pokrojone w kostkę mięso. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się mięsa. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i cukinię. Smażyć kilka minut.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix 2w1 Gulasz Knorr wymieszać z 500ml wrzącej wody i wlać na patelnię. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić jeszcze ok. 30 minut.

Krok 3

W garnku zagotować wodę, rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr i wsypać ryż. Gotować do momentu miękkości ryżu.

Krok 4

Gotowy gulasz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z mięsem drobiowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej