Gulasz z dzika z frytkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dzika z frytkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

zalewa:

100 mililitrów

400 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę: wodę zagotuj z octem, pokrojoną w plastry cebulą przyprawami, ochłódź, dodaj pokrajany czosnek. Mięso umyj, osącz z wody, włóż do emaliowanego garnka, zalej ochłodzoną zalewą, naczynie przykryj i wstaw do chłodnego miejsca na 2-3 dni.

Krok 2

W tym czasie mięso kilkakrotnie obracaj w zalewie. Po wyjęciu z zalewy mięso osącz, natrzyj roztartym czosnkiem i wstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.

Krok 3

Następnie mięso pokrój na œśredniej wielkości kawałki, obsmaż na tłuszczu na rumiano ze wszystkich stron. Mięso przełóż do rondla, podlej wodą, dodaj sól i duś pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 4

Wyparowany sos uzupełniaj przegotowaną wodą. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj świeżo usmażone frytki, dokładnie wymieszaj potrawę, dopraw do smaku solą, pieprzem i natychmiast podawaj z dodatkiem zielonej sałaty, mizerii, sałatki z papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej