
Składniki
600 gramów
100 gramów
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
zalewa:
100 mililitrów
400 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zalewę: wodę zagotuj z octem, pokrojoną w plastry cebulą przyprawami, ochłódź, dodaj pokrajany czosnek. Mięso umyj, osącz z wody, włóż do emaliowanego garnka, zalej ochłodzoną zalewą, naczynie przykryj i wstaw do chłodnego miejsca na 2-3 dni.
Krok 2
W tym czasie mięso kilkakrotnie obracaj w zalewie. Po wyjęciu z zalewy mięso osącz, natrzyj roztartym czosnkiem i wstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.
Krok 3
Następnie mięso pokrój na œśredniej wielkości kawałki, obsmaż na tłuszczu na rumiano ze wszystkich stron. Mięso przełóż do rondla, podlej wodą, dodaj sól i duś pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 4
Wyparowany sos uzupełniaj przegotowaną wodą. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj świeżo usmażone frytki, dokładnie wymieszaj potrawę, dopraw do smaku solą, pieprzem i natychmiast podawaj z dodatkiem zielonej sałaty, mizerii, sałatki z papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























