Gulasz z dzika z frytkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dzika z frytkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

zalewa:

100 mililitrów

400 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę: wodę zagotuj z octem, pokrojoną w plastry cebulą przyprawami, ochłódź, dodaj pokrajany czosnek. Mięso umyj, osącz z wody, włóż do emaliowanego garnka, zalej ochłodzoną zalewą, naczynie przykryj i wstaw do chłodnego miejsca na 2-3 dni.

Krok 2

W tym czasie mięso kilkakrotnie obracaj w zalewie. Po wyjęciu z zalewy mięso osącz, natrzyj roztartym czosnkiem i wstaw do chłodnego miejsca na 2 godziny.

Krok 3

Następnie mięso pokrój na œśredniej wielkości kawałki, obsmaż na tłuszczu na rumiano ze wszystkich stron. Mięso przełóż do rondla, podlej wodą, dodaj sól i duś pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 4

Wyparowany sos uzupełniaj przegotowaną wodą. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj świeżo usmażone frytki, dokładnie wymieszaj potrawę, dopraw do smaku solą, pieprzem i natychmiast podawaj z dodatkiem zielonej sałaty, mizerii, sałatki z papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dzika z frytkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej