Gulasz salsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz salsa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem oraz słodką papryką. Podsmaż około 10 minut.

Krok 2

Pokrój pomidora w kostkę, dodaj do kurczaka.

Krok 3

Wymieszaj przecier pomidorowy ze śmietaną i odrobiną wody. Zalej sosem mięso. Całość duś około 20 minut.

Krok 4

Dodaj pod koniec gotowania fasolę i kukurydzę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz meksykański
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej