Gulasz salsa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

199 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem oraz słodką papryką. Podsmaż około 10 minut.

Krok 2

Pokrój pomidora w kostkę, dodaj do kurczaka.

Krok 3

Wymieszaj przecier pomidorowy ze śmietaną i odrobiną wody. Zalej sosem mięso. Całość duś około 20 minut.

Krok 4

Dodaj pod koniec gotowania fasolę i kukurydzę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej