Gulasz salsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz salsa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem oraz słodką papryką. Podsmaż około 10 minut.

Krok 2

Pokrój pomidora w kostkę, dodaj do kurczaka.

Krok 3

Wymieszaj przecier pomidorowy ze śmietaną i odrobiną wody. Zalej sosem mięso. Całość duś około 20 minut.

Krok 4

Dodaj pod koniec gotowania fasolę i kukurydzę. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz salsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz salsaGulasz salsa

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, pieprzem oraz słodką papryką. Podsmaż około 10 minut.