Wrapsy z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapsy z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w cienkie paski. Obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z oliwą, a następnie dodaj pokrojone w paski paprykę oraz cebulę. Całość dopraw do smaku.

Krok 2

Odcedzone pomidory pokrój w drobną kostkę, dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Placek tortilli podgrzej na suchej patelni. Następnie wyłóż na placek przygotowany farsz z mięsa i warzyw. Na wierzch wyłóż doprawione pomidory. Podawaj z chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab po cygańsku
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapsy z kurczakiemWrapsy z kurczakiem

Szukacie pomysłu na ciekawą przekąskę? A może chcecie zaskoczyć gości nietuzinkową przystawką, serwowaną podczas przyjęcia? Doskonale trafiliście! Wypróbujcie wrapsy z kurczakiem i warzywami. Prosty przepis na to danie pozwoli wam przygotować tortille z drobiowo-warzywnym nadzieniem w kilkadziesiąt minut. Wystarczy kilka podstawowych składników oraz placki tortilla, które bez trudu kupicie w każdym sklepie spożywczym. Czas zatem na krótką kulinarną wycieczkę do Meksyku, na którą zapraszają wrapy z kurczakiem. Smacznego!

Dla kogo?

Wrapsy z kurczakiem są daniem dla każdego! Przypadną do gustu przede wszystkim osobom poszukującym inspiracji na proste i smaczne przekąski.

Na jaką okazję?

Wrapsy z kurczakiem sprawdzą się jako danie obiadowe, podczas rodzinnej kolacji lub jako element menu imprezowego.

Czy wiesz, że?

Wrapy to ulubiona potrawa w wielu krajach. Nadzienie może być podane w chlebku pita, tortilli lub lawaszu. Często do zapiekania tak przygotowanej przekąski używa się grilla, który nadaje daniu chrupkości.

Dla urozmaicenia:

Wrapsy z kurczakiem, szczególnie jeśli serwujesz je na obiad, podaj z chrupiącą sałatą.