
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w cienkie paski. Obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z oliwą, a następnie dodaj pokrojone w paski paprykę oraz cebulę. Całość dopraw do smaku.
Krok 2
Odcedzone pomidory pokrój w drobną kostkę, dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Placek tortilli podgrzej na suchej patelni. Następnie wyłóż na placek przygotowany farsz z mięsa i warzyw. Na wierzch wyłóż doprawione pomidory. Podawaj z chrupiącą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapsy z kurczakiem
Szukacie pomysłu na ciekawą przekąskę? A może chcecie zaskoczyć gości nietuzinkową przystawką, serwowaną podczas przyjęcia? Doskonale trafiliście! Wypróbujcie wrapsy z kurczakiem i warzywami. Prosty przepis na to danie pozwoli wam przygotować tortille z drobiowo-warzywnym nadzieniem w kilkadziesiąt minut. Wystarczy kilka podstawowych składników oraz placki tortilla, które bez trudu kupicie w każdym sklepie spożywczym. Czas zatem na krótką kulinarną wycieczkę do Meksyku, na którą zapraszają wrapy z kurczakiem. Smacznego!
Dla kogo?
Wrapsy z kurczakiem są daniem dla każdego! Przypadną do gustu przede wszystkim osobom poszukującym inspiracji na proste i smaczne przekąski.
Na jaką okazję?
Wrapsy z kurczakiem sprawdzą się jako danie obiadowe, podczas rodzinnej kolacji lub jako element menu imprezowego.
Czy wiesz, że?
Wrapy to ulubiona potrawa w wielu krajach. Nadzienie może być podane w chlebku pita, tortilli lub lawaszu. Często do zapiekania tak przygotowanej przekąski używa się grilla, który nadaje daniu chrupkości.
Dla urozmaicenia:
Wrapsy z kurczakiem, szczególnie jeśli serwujesz je na obiad, podaj z chrupiącą sałatą.