Wrapsy z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapsy z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w cienkie paski. Obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z oliwą, a następnie dodaj pokrojone w paski paprykę oraz cebulę. Całość dopraw do smaku.

Krok 2

Odcedzone pomidory pokrój w drobną kostkę, dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Placek tortilli podgrzej na suchej patelni. Następnie wyłóż na placek przygotowany farsz z mięsa i warzyw. Na wierzch wyłóż doprawione pomidory. Podawaj z chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapsy z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapsy z kurczakiemWrapsy z kurczakiem

Szukacie pomysłu na ciekawą przekąskę? A może chcecie zaskoczyć gości nietuzinkową przystawką, serwowaną podczas przyjęcia? Doskonale trafiliście! Wypróbujcie wrapsy z kurczakiem i warzywami. Prosty przepis na to danie pozwoli wam przygotować tortille z drobiowo-warzywnym nadzieniem w kilkadziesiąt minut. Wystarczy kilka podstawowych składników oraz placki tortilla, które bez trudu kupicie w każdym sklepie spożywczym. Czas zatem na krótką kulinarną wycieczkę do Meksyku, na którą zapraszają wrapy z kurczakiem. Smacznego!

Dla kogo?

Wrapsy z kurczakiem są daniem dla każdego! Przypadną do gustu przede wszystkim osobom poszukującym inspiracji na proste i smaczne przekąski.

Na jaką okazję?

Wrapsy z kurczakiem sprawdzą się jako danie obiadowe, podczas rodzinnej kolacji lub jako element menu imprezowego.

Czy wiesz, że?

Wrapy to ulubiona potrawa w wielu krajach. Nadzienie może być podane w chlebku pita, tortilli lub lawaszu. Często do zapiekania tak przygotowanej przekąski używa się grilla, który nadaje daniu chrupkości.

Dla urozmaicenia:

Wrapsy z kurczakiem, szczególnie jeśli serwujesz je na obiad, podaj z chrupiącą sałatą.