Łosoś w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w ziołach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Dodać sól i pieprz. Skropić sokiem z cytryny z obu stron. Posypać filety ziołami prowansalskimi. Owinąć filety folią aluminiową i piec w piekarniku ok. 20 - 25 min. w temp. 200 stopni C.

Krok 2

Przygotować sos czosnkowo - jogurtowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki soku z cytryny. Wszystko wymieszać.

Krok 3

Po upieczeniu, filet podać np. z ziemniakami i polać sosem czosnkowo - jogurtowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej