Łosoś w ziołach

Autor: Arfi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Dodać sól i pieprz. Skropić sokiem z cytryny z obu stron. Posypać filety ziołami prowansalskimi. Owinąć filety folią aluminiową i piec w piekarniku ok. 20 - 25 min. w temp. 200 stopni C.

Krok 2

Przygotować sos czosnkowo - jogurtowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki soku z cytryny. Wszystko wymieszać.

Krok 3

Po upieczeniu, filet podać np. z ziemniakami i polać sosem czosnkowo - jogurtowym.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej