
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować na parze lub udusić na patelni porcję łososia, następnie go ostudzić, obrać i podzielić na małe kawałki. Łososia połączyć z pokrojoną w kosteczkę mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i koperkiem.
Krok 2
Mąkę, szczyptę soli i oliwę wymieszać z ciepłą wodą, tak aby powstało miękkie ciasto, jak plastelina. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć koła szklanką, nałożyć farsz, zlepić brzegi, a następnie końce połączyć ze sobą tworząc uszka. Gotować chwilę w osolonej wodzie, a następnie rozłożyć na sałacie i udekorować połówkami pomidorków, ketchupem i rzodkiewką. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























