Łososiowe skrzaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe skrzaty

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na parze lub udusić na patelni porcję łososia, następnie go ostudzić, obrać i podzielić na małe kawałki. Łososia połączyć z pokrojoną w kosteczkę mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i koperkiem.

Krok 2

Mąkę, szczyptę soli i oliwę wymieszać z ciepłą wodą, tak aby powstało miękkie ciasto, jak plastelina. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć koła szklanką, nałożyć farsz, zlepić brzegi, a następnie końce połączyć ze sobą tworząc uszka. Gotować chwilę w osolonej wodzie, a następnie rozłożyć na sałacie i udekorować połówkami pomidorków, ketchupem i rzodkiewką. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej