Łososiowe skrzaty przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łososiowe skrzaty

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na parze lub udusić na patelni porcję łososia, następnie go ostudzić, obrać i podzielić na małe kawałki. Łososia połączyć z pokrojoną w kosteczkę mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i koperkiem.

Krok 2

Mąkę, szczyptę soli i oliwę wymieszać z ciepłą wodą, tak aby powstało miękkie ciasto, jak plastelina. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć koła szklanką, nałożyć farsz, zlepić brzegi, a następnie końce połączyć ze sobą tworząc uszka. Gotować chwilę w osolonej wodzie, a następnie rozłożyć na sałacie i udekorować połówkami pomidorków, ketchupem i rzodkiewką. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej