Łososiowe skrzaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe skrzaty

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na parze lub udusić na patelni porcję łososia, następnie go ostudzić, obrać i podzielić na małe kawałki. Łososia połączyć z pokrojoną w kosteczkę mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i koperkiem.

Krok 2

Mąkę, szczyptę soli i oliwę wymieszać z ciepłą wodą, tak aby powstało miękkie ciasto, jak plastelina. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć koła szklanką, nałożyć farsz, zlepić brzegi, a następnie końce połączyć ze sobą tworząc uszka. Gotować chwilę w osolonej wodzie, a następnie rozłożyć na sałacie i udekorować połówkami pomidorków, ketchupem i rzodkiewką. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej