
Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
2 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki pokrój w plasterki, a natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 3
Natrzyj marynatą łososia.

Krok 4
W torebkach z opakowania Fix Knorr umieść rybę wraz z pokrojonymi oliwkami.

Krok 5
Torebki szczelnie zamknij i połóż na teflonowej patelni. Smaż przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj posypane dużą ilością natki pietruszki, np. z grillowanymi warzywami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś w pergaminie
Popularność delikatnego w smaku łososia sprawia, że łatwo można znaleźć wiele propozycji na jego podanie. Upieczesz go w piekarniku, na grillu, usmażysz lub ugotujesz na parze. Serwowany z oliwkami nabierze ciekawego posmaku – zamiast nich możesz ewentualnie użyć kaparów. Do przygotowania łososia w pergaminie będą Ci potrzebne m.in. dzwonka ryby oraz zestaw przypraw. Najpierw pokrój zielone i czarne oliwki w plasterki, a natkę drobno posiekaj. Gotową kompozycję przypraw wymieszaj z oliwą oraz sokiem z cytryny. Jeśli lubisz czosnek, również go dodaj. Tak przygotowaną marynatą natrzyj łososia, dzięki czemu danie zyska wyrazisty smak. Teraz umieść ją wraz z oliwkami w torebce pergaminowej, i szczelnie zamknij. Łosoś smażony na patelni teflonowej, z każdej strony, będzie miał delikatną skórkę oraz soczyste wnętrze. Podawaj go z natką pietruszki, grillowanymi warzywami i sosem jogurtowo-musztardowym. Koniecznie sprawdź, jak smakuje łosoś w pergaminie przyrządzony według naszego przepisu. Do dzieła!