
Składniki
4 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki pokrój w plasterki, a natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą natrzyj dzwonki łososia.

Krok 3
Zamarynowane filety wraz z oliwkami zawiń pojedyńczo i szczelnie w pergamin.

Krok 4
Tak przygotowanego łososie połóż na teflonowej patelni i smaż przez 8-10 min, z każdej strony. Podawaj posypane dużą ilością natki pietruszki razem z dodatkiem typu grillowane warzywa.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś w pergaminie
Popularność delikatnego w smaku łososia sprawia, że łatwo można znaleźć wiele propozycji na jego podanie. Upieczesz go w piekarniku, na grillu, usmażysz lub ugotujesz na parze. Serwowany z oliwkami nabierze ciekawego posmaku – zamiast nich możesz ewentualnie użyć kaparów. Do przygotowania łososia w pergaminie będą Ci potrzebne m.in. dzwonka ryby oraz zestaw przypraw. Najpierw pokrój zielone i czarne oliwki w plasterki, a natkę drobno posiekaj. Gotową kompozycję przypraw wymieszaj z oliwą oraz sokiem z cytryny. Jeśli lubisz czosnek, również go dodaj. Tak przygotowaną marynatą natrzyj łososia, dzięki czemu danie zyska wyrazisty smak. Teraz umieść ją wraz z oliwkami w torebce pergaminowej, i szczelnie zamknij. Łosoś smażony na patelni teflonowej, z każdej strony, będzie miał delikatną skórkę oraz soczyste wnętrze. Podawaj go z natką pietruszki, grillowanymi warzywami i sosem jogurtowo-musztardowym. Koniecznie sprawdź, jak smakuje łosoś w pergaminie przyrządzony według naszego przepisu. Do dzieła!