Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym

Autor: Katarzyna Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

91 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia norweskiego obrać ze skóry. Umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić i popieprzyć.

Krok 2

Na dnie średniej brytfanki układamy pokrojoną w plastry cytrynę i polewamy delikatnie oliwą. Następnie układamy wcześniej przygotowaną rybkę.

Krok 3

Przygotowujemy sos: mieszamy majonez, śmietanę, sos sałatkowy oraz rozkruszoną mini kostkę Knorr.

Krok 4

Ułożonego w brytfannie łososia polewamy 1/2 przygotowanego wcześniej sosu. Całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 200-210 stopni piekarnika na 20 minut.

Krok 5

Następnie wyciągamy brytfankę z rybką, zdejmujemy folię i polewamy 1/4 pozostałego sosu rybkę. Następnie, bez przykrycia wkładamy rybę do pieca na kolejne 10 minut.

Krok 6

Wyciągamy rybkę z pieca dzielimy na porcję i polewamy pozostałym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś norweski w sosie czosnkowo-śmietanowo-majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej