Łosoś po polsku II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po polsku II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

250 mililitrów

4 sztuki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Zalej winem, przypraw i ugotuj na małym ogniu.

Krok 5

Łososia wystudź w winie, po czym wyjmij, osusz, posmaruj żółtkami i posyp migdałami.

Krok 6

Rybę usmaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej