Łosoś po polsku II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po polsku II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

250 mililitrów

4 sztuki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Zalej winem, przypraw i ugotuj na małym ogniu.

Krok 5

Łososia wystudź w winie, po czym wyjmij, osusz, posmaruj żółtkami i posyp migdałami.

Krok 6

Rybę usmaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po polsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej