Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu.

Krok 2

Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane.

Krok 3

Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Focaccia z pomidorami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej