Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

8

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu.

Krok 2

Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane.

Krok 3

Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej