
Składniki
0.5 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 dekagramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 szczypta
30 dekagramów
20 sztuk
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój dosyć grubo i wrzuć do miski.
Krok 2
Oliwki delikatnie zgnieć i dodaj do pomidorów. Dodaj trochę oliwy, wsyp oregano i wkrop troszkę octu.
Krok 3
Dorzuć pokruszoną papryczkę chilli i porwane listki bazylii, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Krok 4
Tosty zrób z chleba lub bułki i natrzyj je czosnkiem, po czym pokrój na drobniejsze kawałki i ułóż na pomidorach.
Krok 5
Wsyp mozzarellę pokrojoną na kawałki, skrop lekko oliwą i na koniec posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej