Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 dekagramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

30 dekagramów

20 sztuk

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój dosyć grubo i wrzuć do miski.

Krok 2

Oliwki delikatnie zgnieć i dodaj do pomidorów. Dodaj trochę oliwy, wsyp oregano i wkrop troszkę octu.

Krok 3

Dorzuć pokruszoną papryczkę chilli i porwane listki bazylii, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.

Krok 4

Tosty zrób z chleba lub bułki i natrzyj je czosnkiem, po czym pokrój na drobniejsze kawałki i ułóż na pomidorach.

Krok 5

Wsyp mozzarellę pokrojoną na kawałki, skrop lekko oliwą i na koniec posyp startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej