Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 dekagramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

30 dekagramów

20 sztuk

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój dosyć grubo i wrzuć do miski.

Krok 2

Oliwki delikatnie zgnieć i dodaj do pomidorów. Dodaj trochę oliwy, wsyp oregano i wkrop troszkę octu.

Krok 3

Dorzuć pokruszoną papryczkę chilli i porwane listki bazylii, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.

Krok 4

Tosty zrób z chleba lub bułki i natrzyj je czosnkiem, po czym pokrój na drobniejsze kawałki i ułóż na pomidorach.

Krok 5

Wsyp mozzarellę pokrojoną na kawałki, skrop lekko oliwą i na koniec posyp startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorków i czarnych oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chrupiące Bajgle z sezamem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej