
Składniki
0.5 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 dekagramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 szczypta
30 dekagramów
20 sztuk
0.5 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój dosyć grubo i wrzuć do miski.
Krok 2
Oliwki delikatnie zgnieć i dodaj do pomidorów. Dodaj trochę oliwy, wsyp oregano i wkrop troszkę octu.
Krok 3
Dorzuć pokruszoną papryczkę chilli i porwane listki bazylii, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Krok 4
Tosty zrób z chleba lub bułki i natrzyj je czosnkiem, po czym pokrój na drobniejsze kawałki i ułóż na pomidorach.
Krok 5
Wsyp mozzarellę pokrojoną na kawałki, skrop lekko oliwą i na koniec posyp startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























