Makaron z pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

10 sztuk

124 mililitry

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidorki cherry na pół, wymieszaj je z oliwą z oliwek oraz liśćmi bazylii.

Krok 2

Ugotuj makaron al dente.

Krok 3

Przełóż pomidorki do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 10 minut, po czym odstaw na bok.

Krok 4

Rozpuść w mleku Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr, dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Wymieszaj makaron z oliwkami, pieczonymi pomidorkami i pokruszonym serem feta.

Krok 6

Posyp obficie startym parmezanem i udekoruj upieczonymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej