Makaron z pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

10 sztuk

124 mililitry

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidorki cherry na pół, wymieszaj je z oliwą z oliwek oraz liśćmi bazylii.

Krok 2

Ugotuj makaron al dente.

Krok 3

Przełóż pomidorki do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 10 minut, po czym odstaw na bok.

Krok 4

Rozpuść w mleku Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr, dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Wymieszaj makaron z oliwkami, pieczonymi pomidorkami i pokruszonym serem feta.

Krok 6

Posyp obficie startym parmezanem i udekoruj upieczonymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej