Makaron z pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

10 sztuk

124 mililitry

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidorki cherry na pół, wymieszaj je z oliwą z oliwek oraz liśćmi bazylii.

Krok 2

Ugotuj makaron al dente.

Krok 3

Przełóż pomidorki do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 10 minut, po czym odstaw na bok.

Krok 4

Rozpuść w mleku Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr, dodaj makaron i pozostaw na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Wymieszaj makaron z oliwkami, pieczonymi pomidorkami i pokruszonym serem feta.

Krok 6

Posyp obficie startym parmezanem i udekoruj upieczonymi liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej