
Składniki
200 gramów
300 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
100 gramów
1 pęczek
300 mililitrów
100 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Śmietanę zmiksuj w kielichu miksera z bazylią. Na patelni, na rozgrzanej oliwie usmaż pokrojonego w kostkę kurczaka. Na drugiej suchej patelni upraż orzeszki pinii. Gdy będą gotowe, wymieszaj razem i dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory. Całość zalej śmietaną zmiksowaną z bazylią, dodaj Fix Knorr. Wszystko razem przed zagotowaniem dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Do powstałego sosu dodaj ugotowany makaron i starty parmezan. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Kilka pomidorków koktajlowych dodanych na sam koniec do potrawy z pewnością uatrakcyjni jej wygląd i smak.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti w bazyliowym sosie
Sos bazyliowy do makaronu zniewala zapachem i sprawia, że danie wydaje się pyszniejsze. Bazylia jeszcze nieraz Cię zaskoczy! Dlatego przygotuj na obiad spaghetti, w którym będzie miała szansę zagrać główną rolę.
Dla kogo?
Makaron z sosem bazyliowym to pozycja obowiązkowa dla fanów spaghetti! Kto wie – może będzie Twoją ulubioną wersją tego dania.
Na jaką okazję?
Makaron w sosie bazyliowym to świetny pomysł na szybki obiad. Bo zawsze jest dobry dzień na spaghetti.
Czy wiesz, że?
Spaghetti to długi i cienki makaron, który jest jednym z podstawowych składników tradycyjnej kuchni włoskiej. We Włoszech to nazwa makaronu, w Polsce również nazwa dań z niego przygotowywanych.
Dla urozmaicenia:
Pod koniec gotowania dodaj do sosu bazyliowego kilka pomidorków koktajlowych, które wzbogacą smak potrawy.