Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, odcedź. Szparagi oczyść, pokrój w 2-3 cm kawałki.

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm i usmaż na patelni. Dodaj szparagi.

Krok 3

Przygotuj sos serowy. Fix rozmieszaj z wodą (250 ml) i śmietaną. Wlej na patelnię i zagotuj.

Krok 4

Sos dodaj makaron i gotuj 3 minuty. Gotowe danie wyłóż na talerze i posyp startym serem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać liście świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i seremSpaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem

Zainspiruj się przepisem na spaghetti ze szparagami, kurczakiem oraz serem i przygotuj na obiad pyszne danie. Warto po niego sięgnąć szczególnie wczesnym latem, kiedy trwa sezon na świeże szparagi, choć równie dobrze sprawdzą się także mrożone. Przyrządzenie tej potrawy rozpocznij od pokrojenia filetu z piersi kurczaka w niedużą kostkę i podsmażenia go na rozgrzanej patelni. Po chwili do mięsa dodaj zielone szparagi – obrane i posiekane na kawałki. Następnie sięgnij po sos serowy w proszku i wymieszaj go z kwaśną śmietaną. Zalej nim kurczaka i szparagi, po czym zagotuj, aby zgęstniał. Ugotowany wcześniej al dente makaron przełóż na patelnię i całość dokładnie wymieszaj, aby spaghetti pokryło się śmietankowym sosem. Smak potrawy możesz wzbogacić, dodając oliwki lub marynowane kapary. Spaghetti podawaj na ciepło, posypane płatkami startego parmezanu i udekorowane listkami świeżej bazylii. Przepisem na to wyśmienite danie udowadniamy, że gotowanie może być proste i szybkie. Przekonaj się o tym!