Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, odcedź. Szparagi oczyść, pokrój w 2-3 cm kawałki.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm i usmaż na patelni. Dodaj szparagi.
Krok 3
Przygotuj sos serowy. Fix rozmieszaj z wodą (250 ml) i śmietaną. Wlej na patelnię i zagotuj.
Krok 4
Sos dodaj makaron i gotuj 3 minuty. Gotowe danie wyłóż na talerze i posyp startym serem.

Dobra rada:
Do sosu możesz dodać liście świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i serem
Zainspiruj się przepisem na spaghetti ze szparagami, kurczakiem oraz serem i przygotuj na obiad pyszne danie. Warto po niego sięgnąć szczególnie wczesnym latem, kiedy trwa sezon na świeże szparagi, choć równie dobrze sprawdzą się także mrożone. Przyrządzenie tej potrawy rozpocznij od pokrojenia filetu z piersi kurczaka w niedużą kostkę i podsmażenia go na rozgrzanej patelni. Po chwili do mięsa dodaj zielone szparagi – obrane i posiekane na kawałki. Następnie sięgnij po sos serowy w proszku i wymieszaj go z kwaśną śmietaną. Zalej nim kurczaka i szparagi, po czym zagotuj, aby zgęstniał. Ugotowany wcześniej al dente makaron przełóż na patelnię i całość dokładnie wymieszaj, aby spaghetti pokryło się śmietankowym sosem. Smak potrawy możesz wzbogacić, dodając oliwki lub marynowane kapary. Spaghetti podawaj na ciepło, posypane płatkami startego parmezanu i udekorowane listkami świeżej bazylii. Przepisem na to wyśmienite danie udowadniamy, że gotowanie może być proste i szybkie. Przekonaj się o tym!