Spaghetti bolognese na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese na ostro

Autor: Anna i Kornelia Lenart

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

40 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną patelnie wsypać boczek pokrojony w kostkę, cebulę, czosnek.

Krok 2

Doprawić mięso mielone. Dodać sól, tymianek, pieprz i inne składniki w zależności jaki chcemy uzyskać smak. Dodajemy mięso na patelnie i smażymy aż nabierze koloru.

Krok 3

Dodać Fix Knorr wymieszany z wodą, dodać małą szczyptę cukru, mieszać dłuższą chwile. Następnie dodać 2 posiekane papryczki chili, na sam koniec można dodać zioła.

Krok 4

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Makaron podawać z sosem posypany starym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej