Spaghetti bolognese na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese na ostro

Autor: Anna i Kornelia Lenart

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

40 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną patelnie wsypać boczek pokrojony w kostkę, cebulę, czosnek.

Krok 2

Doprawić mięso mielone. Dodać sól, tymianek, pieprz i inne składniki w zależności jaki chcemy uzyskać smak. Dodajemy mięso na patelnie i smażymy aż nabierze koloru.

Krok 3

Dodać Fix Knorr wymieszany z wodą, dodać małą szczyptę cukru, mieszać dłuższą chwile. Następnie dodać 2 posiekane papryczki chili, na sam koniec można dodać zioła.

Krok 4

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Makaron podawać z sosem posypany starym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti z chilli
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej