Spaghetti bolognese na ostro

Autor: Anna Lenart

ratingratingratingratingrating

508

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

10 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną patelnie wsypać boczek pokrojony w kostkę, cebulę, czosnek.

Krok 2

Doprawić mięso mielone. Dodać sól, tymianek, pieprz i inne składniki w zależności jaki chcemy uzyskać smak. Dodajemy mięso na patelnie i smażymy aż nabierze koloru.

Krok 3

Dodać Fix Knorr wymieszany z wodą, dodać małą szczyptę cukru, mieszać dłuższą chwile. Następnie dodać 2 posiekane papryczki chili, na sam koniec można dodać zioła.

Krok 4

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.

Krok 5

Makaron podawać z sosem posypany starym serem.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej