Kremowy makaron z kurczakiem - w sosie: przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowy makaron z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
594 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

429 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 mililitrów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w niedużą kostkę, oprósz ulubionymi przyprawami i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę. Smaż chwilę.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połówki. Do gotowego sosu wsyp pomidorki i makaron. Całość zagotuj ponownie i wyłóż na półmisek. Wierzch posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj w garnku ze śmietaną oraz wodą i doprowadź do wrzenia. Do sosu dodaj kurczaka i gotuj jeszcze 8-10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Bartosz Janicki

    Bartosz Janicki , 29.01.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy makaron z kurczakiemKremowy makaron z kurczakiem

Jeśli chcesz przyrządzić prosty, ale jednocześnie bardzo smaczny obiad lub kolację na ciepło, sięgnij po kremowy makaron. Serwowany z ziołami, mięsem drobiowym, pomidorkami cherry i serem żółtym przypadnie do gustu zwłaszcza osobom lubiącym włoską kuchnię. Przygotujesz go z makaronu spaghetti, który doskonale będzie komponował się z gęstym sosem. Sprawdzą się też inne jego rodzaje, na przykład świderki, rurki lub kokardki. Zaserwowany z sosem cztery sery i podsmażonym mięsem drobiowym nabierze wyrazistości. Jeśli chcesz, dołącz do niego również oregano, świeżo zmielony czarny pieprz lub bazylię. Całość posyp startym żółtym serem (np. goudą) lub parmezanem. Kremowy makaron z kurczakiem będzie wyśmienity, jeśli podasz go z grillowaną bagietką. Potrawę udekoruj świeżą kolendrą. Serwuj ją też ozdobioną pomidorkami cherry. Masz ochotę na inspirowaną włoską kuchnią pastę z kurczakiem i serowym sosem? Przygotuj ją na najbliższą okazję, korzystając z naszego sprawdzonego przepisu. Życzymy smacznego.