Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szczypt

6 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

6 szczypt

2 łyżki

3 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SOS - sos sałatkowy wsyp do kubeczka, dodaj jogurt, majonez i zalewę z ogórków konserwowych - dokładnie wymieszaj, odstaw.

Krok 2

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj według zaleceń producenta, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz.

Krok 3

Ogórki i papryki pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie ćwierć plasterki.

Krok 4

Pokrojone warzywa wrzuć do miski, dodaj koperek, wędlinę i makaron, wymieszaj, oprósz przyprawami. Zalej sosem i odstaw na kilka minut żeby smaki się przegryzły. Ponownie wymieszaj i podawaj sałatkę przybraną listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej