Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 szczypt

6 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

6 szczypt

2 łyżki

3 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SOS - sos sałatkowy wsyp do kubeczka, dodaj jogurt, majonez i zalewę z ogórków konserwowych - dokładnie wymieszaj, odstaw.

Krok 2

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj według zaleceń producenta, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz.

Krok 3

Ogórki i papryki pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie ćwierć plasterki.

Krok 4

Pokrojone warzywa wrzuć do miski, dodaj koperek, wędlinę i makaron, wymieszaj, oprósz przyprawami. Zalej sosem i odstaw na kilka minut żeby smaki się przegryzły. Ponownie wymieszaj i podawaj sałatkę przybraną listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej