
Składniki
6 szczypt
6 łyżek
0.5 sztuki
1 sztuka
6 szczypt
2 łyżki
3 łyżeczki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
SOS - sos sałatkowy wsyp do kubeczka, dodaj jogurt, majonez i zalewę z ogórków konserwowych - dokładnie wymieszaj, odstaw.
Krok 2
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj według zaleceń producenta, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz.
Krok 3
Ogórki i papryki pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie ćwierć plasterki.
Krok 4
Pokrojone warzywa wrzuć do miski, dodaj koperek, wędlinę i makaron, wymieszaj, oprósz przyprawami. Zalej sosem i odstaw na kilka minut żeby smaki się przegryzły. Ponownie wymieszaj i podawaj sałatkę przybraną listkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej