Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 szczypt

6 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

6 szczypt

2 łyżki

3 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SOS - sos sałatkowy wsyp do kubeczka, dodaj jogurt, majonez i zalewę z ogórków konserwowych - dokładnie wymieszaj, odstaw.

Krok 2

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj według zaleceń producenta, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz.

Krok 3

Ogórki i papryki pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie ćwierć plasterki.

Krok 4

Pokrojone warzywa wrzuć do miski, dodaj koperek, wędlinę i makaron, wymieszaj, oprósz przyprawami. Zalej sosem i odstaw na kilka minut żeby smaki się przegryzły. Ponownie wymieszaj i podawaj sałatkę przybraną listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej