
Składniki
6 szczypt
6 łyżek
0.5 sztuki
1 sztuka
6 szczypt
2 łyżki
3 łyżeczki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
SOS - sos sałatkowy wsyp do kubeczka, dodaj jogurt, majonez i zalewę z ogórków konserwowych - dokładnie wymieszaj, odstaw.
Krok 2
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj według zaleceń producenta, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz.
Krok 3
Ogórki i papryki pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie ćwierć plasterki.
Krok 4
Pokrojone warzywa wrzuć do miski, dodaj koperek, wędlinę i makaron, wymieszaj, oprósz przyprawami. Zalej sosem i odstaw na kilka minut żeby smaki się przegryzły. Ponownie wymieszaj i podawaj sałatkę przybraną listkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej