Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżeczki

6 łyżek

2 łyżki

6 szczypt

6 szczypt

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SOS - sos sałatkowy wsyp do kubeczka, dodaj jogurt, majonez i zalewę z ogórków konserwowych - dokładnie wymieszaj, odstaw.

Krok 2

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj według zaleceń producenta, odcedź, przelej zimną wodą i dokładnie osącz.

Krok 3

Ogórki i papryki pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj w cienkie ćwierć plasterki.

Krok 4

Pokrojone warzywa wrzuć do miski, dodaj koperek, wędlinę i makaron, wymieszaj, oprósz przyprawami. Zalej sosem i odstaw na kilka minut żeby smaki się przegryzły. Ponownie wymieszaj i podawaj sałatkę przybraną listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej