
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
250 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
7 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania sosu do sałaty. Oliwę połącz z sosem sałatkowym Knorr, sokiem z cytryny i łyżką wody.

Krok 2
Teraz przygotuj grzanki. Kromki chleba skrop oliwą i posyp przyprawą włoską Knorr.

Krok 3
Teraz grilluj ser camembert po 3-4 minuty z każdej strony. Ostrożnie przekładaj ser aby skórką nie pękła. W tym samym czasie smaż na grillu grzanki.

Krok 4
Na talerzu połóż grzankę i na wierzchu nałóż łyżkę sosu Hellmann's. Na wierzchu połóż ser. Całość zasyp listkami rukoli i skrop obficie dresingiem. Podawaj natychmiast aby ser był płynny w środku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Hellmann‘s Tartar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczny grillowany ser camembert
Jeśli szukasz pomysłu na pyszną przekąskę, przystawkę lub samodzielne danie, a dodatkowo masz słabość do sera, wypróbuj nasz przepis na grillowany camembert. To ser ceniony za unikatowy smak i zapach. Co więcej, camembert doskonale nadaje się do grillowania, tworząc samodzielne danie lub oryginalny dodatek do innych potraw. Świetnie komponuje się z makaronami, sałatkami czy kanapkami. Grillowany ser camembert ma także tę zaletę, że przygotuje go każdy – nawet ci z was, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni. Ta pyszna przekąska nie zaangażuje was w gotowanie dłużej niż przez 15 minut. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić niezbędne zakupy i przygotować grillowany ser według naszego przepisu. Smacznego!
Dla kogo?
Camembert z grilla to propozycja dla osób, które uwielbiają smak sera. Płynne brzegi, kremowa konsystencja, delikatna skórka z pewnością zadowoli entuzjastów prostych, szybkich i pysznych dań rodem z kuchni francuskiej.
Na jaką okazję?
Jak sama nazwa dania wskazuje – ser camembert na grilla! Oczywiście to nie jedyna okazja, gdy możecie zaserwować to danie. Grillowany camembert sprawdzi się w roli oryginalnej przystawki imprezowej.
Czy wiesz, że?
Camembert to najsłynniejszy francuski ser. Tradycja głosi, że był to ulubiony przysmak samego Napoleona. Władca nakazał dostarczać go codziennie do swojego pałacu. Nazwa sera powstała od wsi o tej samej nazwie, która znajduje się Normandii.
Dla urozmaicenia:
Ser camembert grillowany równie dobrze komponuje się z żurawiną lub borówkami.