Szybka sałatka na grilla z suszonymi pomidorami i awokado
łatwe
2103 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
100 gramów
100 gramów
3 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie sałatki na grilla z suszonymi pomidorami i awokado zacznij od stworzenia sosu. Nada on jej lekką, kremową konsystencję i czosnkowy smak. Połącz 4 łyżki sosu Hellmann's Czosnkowego z posiekaną natką kolendry i dokładnie wymieszaj je w misce do połączenia obu składników. Odstaw.

Krok 2
Następnie przejdź do przygotowania warzyw. 100 gramów pomidorków koktajlowych przekrój na połówki. Pokrój w kostkę 3 upieczone lub ugotowane ziemniaki, 4 dojrzałe, obrane ze skóry awokado i około 100 gramów suszonych pomidorów. Postaraj się o to, aby pokrojone warzywa miały podobną wielkość. W tej sałatce najlepiej sprawdzą się kawałki o wielkości 2 x 2 centymetry.

Krok 3
Przełóż pokrojone warzywa do miseczki. Polej je przygotowanym sosem czosnkowym z kolendrą i dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Całość przyozdób z wierzchu świeżą kolendrą lub natką pietruszki. Jeśli chcesz nadać sałatce lekko słodkawego smaku, ziemniaki możesz zastąpić pieczonymi batatami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka na grilla z suszonymi pomidorami i awokado
Potrawy przyrządzane na grillu same w sobie smakują doskonale, jednak niektóre przystawki potrafią wydobyć z nich jeszcze głębszy smak. Dotyczy to na przykład sałatek, które urozmaicają stół pełen pieczonego mięsa o pyszne warzywa i zioła. W takich okolicznościach naszym zdaniem najlepiej sprawdza się szybka sałatka na grilla z suszonymi pomidorami i awokado. Gdy raz jej spróbujesz, nie urządzisz już przyjęcia barbecue, na którym jej nie będzie!
Dla kogo?
Sałatkę z grilla z suszonymi pomidorami i awokado polecamy tym z was, którzy lubią przegryźć między cięższymi potrawami przekąskę zawierającą świeże warzywa. To propozycja idealna dla fanów grillowania i urządzania uczt na świeżym powietrzu.
Na jaką okazję?
Szybka sałatka na grilla z suszonymi pomidorami i awokado przyda się nie tylko na letnie przyjęcie w ogrodzie czy ognisko na działce. Jeśli zimą zechcesz przywołać smak lata podczas rodzinnego obiadu, podaj ją na przykład do grillowanej karkówki z ziemniakami.
Czy wiesz, że?
Nie musisz zużywać wszystkich owoców awokado na jedną porcję sałatki. Być może posmakuje wam ona tak bardzo, że trzeba będzie nieco ich dokroić. Musisz więc wiedzieć, jak przechowywać awokado. Przekrojony owoc skrop z wierzchu sokiem z cytryny i umieść w lodówce wraz z pestką, która dodatkowo przedłuży jego świeżość.
Dla urozmaicenia:
Zwykłe ziemniaki możesz zastąpić pieczonymi batatami – to nada sałatce typowego dla tej bulwy, lekko słodkiego smaku.