Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij w paski.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż wraz z przyprawami i sałatą.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj ją do sałatki.

Krok 4

Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dorzuć do sałaty wraz z fasolą i kukurydzą.

Krok 5

Z zalewy z fasoli, ketchupu i przypraw przygotuj sos, a następnie polej nim sałatkę. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwonej fasolki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej