
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij w paski.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż wraz z przyprawami i sałatą.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj ją do sałatki.
Krok 4
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dorzuć do sałaty wraz z fasolą i kukurydzą.
Krok 5
Z zalewy z fasoli, ketchupu i przypraw przygotuj sos, a następnie polej nim sałatkę. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























