Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij w paski.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż wraz z przyprawami i sałatą.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj ją do sałatki.
Krok 4
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dorzuć do sałaty wraz z fasolą i kukurydzą.
Krok 5
Z zalewy z fasoli, ketchupu i przypraw przygotuj sos, a następnie polej nim sałatkę. Posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej