
Składniki
500 opakowań
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 opakowań
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
5 łyżek
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w kostkę papryki, ogórka, ser feta wymieszać w misce. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz delikatnie mieszając dodawać (poszarpaną) sałatę, szpinak i roszpunkę - ODSTAWIĆ NA BOK.
Krok 2
Dwa sosy sałatkowe wsypać do miseczki. Dodać odrobinę ciepłej wody i wymieszać. Dolać oliwę oraz sok z cytryny. Wymieszać -ODSTAWIĆ DO LODÓWKI.
Krok 3
KREWETKI obrać z ogonków. Wypłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić posiekany czosnek a po chwili krewetki. Smażyć mieszając i obracając krewetki około 13-15 minut na średnim ogniu. Na koniec przykryć patelnie, zmniejszyć ogień do minimum i smażyć jeszcze 1-2 minuty.
Krok 4
Do pokrojonych składników w misce dodać wymieszany sos a na sam koniec dodać na górę ciepłe krewetki. SMACZNEGO

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z krewetkami
Sałatka ze smażonymi krewetkami to propozycja na pikantną potrawę z dodatkiem dużej ilości świeżych warzyw. Owoce morza (smażone na oliwie i czosnku) mają wyrazisty, głęboki smak, który idealnie współgra z delikatnością oraz soczystością warzyw: czerwonej, zielonej i żółtej papryki, ogórka, sałaty lodowej, roszponki, a także szpinaku. Całość uzupełnia kremowy ser feta i ziołowo-czosnkowy sos sałatkowy. Tak przygotowana sałatka z podawanymi na ciepło krewetkami może stanowić główny punkt Twojego menu podczas wykwintnej kolacji lub przyjęcia albo zamienić się w smaczny codzienny posiłek, np. lunch lub obiad. Serwuj ją z dodatkiem ulubionego pieczywa, posypaną posiekanymi ziołami (np. pietruszką lub bazylią) albo z płatkami parmezanu. Istnieje wiele możliwości podania tej potrawy – w dużej salaterce, w pucharkach, w szklankach z grubego szkła albo ułożoną na liściach sałaty w płaskich miseczkach. Zapoznaj się z przepisem i znajdź swój ulubiony sposób na serwowanie tej sałatki! Życzymy smacznego.