
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 pęczka
500 gramów
0.5 sztuki
1 szczypta
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, obrane marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3
Ze śliwek usuń pestki i pokrój je w ćwiartki.

Krok 4
Dodaj winogrona i wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 5
Majonez połącz z sokiem z cytryny oraz cukrem, przypraw solą i pieprzem, polej sałatkę i dokładnie wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej