Sałatka warzywno-owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywno-owocowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 pęczka

500 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, obrane marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 1

Krok 2

Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 2

Krok 3

Ze śliwek usuń pestki i pokrój je w ćwiartki.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 3

Krok 4

Dodaj winogrona i wszystkie składniki wymieszaj.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 4

Krok 5

Majonez połącz z sokiem z cytryny oraz cukrem, przypraw solą i pieprzem, polej sałatkę i dokładnie wymieszaj.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej